Kiskorúaknak szóló abortuszkönyv hirdeti a magzatgyilkosságot

Egyébként mi az az abortusz? címmel új gyermekkönyv jelent meg, radikális életellenes retorikával. A szégyenteljes propaganda anyagot Carly Manes abortuszaktivista és egy Emulsify névre hallgató illusztrátor jegyzi.

Költői kérdés

Valójában a könyv soha nem ad választ a címben feltett kérdésre, hogy mi is az az abortusz. Soha nem beszélnek benne megfogant életről, nem hangzik el, hogy a pocakban egy gyermek, magzat vagy akár „sejtcsomó” növekszik. Csak személytelenül azt mondják, hogy terhesség.

Arról sem esik szó, hogy mi történik ezzel az aprócska élettel az abortusz során. Hogy mit él át az anya és mit érez a baba a brutális gyilkosság miatt. Persze, hisz azt szeretnék elfogadtatni a fiatalokkal, hogy a terhességmegszakítás egy természetes dolog, egy napi rutin. Miért is keltenének lelkiismeret-furdalást?

A könyv megpróbálja normalizálni az abortuszt (A kép forrása: Kickstarter.com)

Abortuszpárti retorikával fertőz

A nyolc év fölöttieknek szánt könyv radikális abortuszpárti retorikával fertőzi a fiatal elméket. Megpróbálja normalizálni a meg nem született babák – bármilyen okból történő – megölését. Felsorakoztatja a kifogásokat, miért is nem vállal valaki manapság gyermeket.

„Vannak, akik azért szakítják meg a terhességüket, mert most nem tudnak gondoskodni egy új babáról” – áll a könyvben egy kisgyermeket tartó anya illusztrációja fölött. Mások azért nem vállalnak gyermeket, mert „az orvosuk szerint a terhesség megbetegítheti őket” – folytatódik a magyarázkodás, a képen egy mosolygó orvossal. Számtalan eset ismertetése után végül megfogalmazzák az abortusz summáját: „Nem számít az ok, mindenkinek jogában áll, hogy ezt a döntést meghozza.”

abortuszkönyv

Radikális abortuszpárti retorikával fertőzi a fiatal elméket (A kép forrása: Kickstarter.com)

Abortusz a világ legtermészetesebb dolga

A szerzők szándéka valójában nem az, hogy elmagyarázzák a gyerekeknek, mi az abortusz. Éppen ellenkezőleg. Az alkotók felvállalt célja: egy olyan társadalom megteremtése, ahol „az abortuszt a terhesség egy másik kimeneteleként normalizálják, akárcsak a vetélést és a szülést”.

Ez a könyv elrejti a gyerekek elől az igazságot az abortusz erőszakosságáról, a gyilkolás tényéről, a testi és lelki fájdalomról, ami azzal jár. Az abortusz – ellentétben a születéssel vagy a vetéléssel, amely mindkettő egy természet adta folyamat – szándékosan és szükségtelenül elkövetett gyilkosság, amely megöl egy piciny, érző emberi lényt az anyaméhben.

Hogyan is lehetne egyenlőképpen kezelni a másik két fogalommal?

Szerintük hiánypótló…

Az alkotók egyébként büszkén hirdetik, hogy könyvüket „orvosilag pontos” forrásokra alapozzák, valamint azzal is dicsekednek, hogy szerzeményük hiánypótló munka, hiszen az egyetlen olyan 13 éven aluliaknak szóló könyv, amely az abortusz szót használja. „A szülők, gondozók és szolgáltatók megérdemlik, hogy egy előítéletektől mentes, gendersemleges és orvosilag pontos forrást kapjanak, amelyet felhasználhatnak a gyerekekkel az abortuszról folytatott beszélgetések során” – áll a könyv weboldalán.

magzat

Az abortusz során a magzat védekezik, megpróbál menekülni (A kép forrása: Lifenews)

Kidobom, majd lesz úgyis másik

Valóban fontos, hogy a szülők a gyermekeikkel beszéljenek a szerelemről, a szeretkezésről, arról, hogy az együttlétekből gyermek foganhat. De tisztázniuk kell, hogy ez egyfajta felelősség is a párok részéről. Felelősséggel tartozom a tetteimért és azért a kis életért, ami a hasamban növekszik. Meg kell értetni a fiatalokkal, hogy ellentétben azzal, amit ez a könyv sugall, az abortusz nem egy könnyed, egyszerű és boldog lépés.

A „kidobom, majd lesz úgyis másik” narratíva hazugság! Értéktelenné, egy kidobott kacattal egyenértékűvé teszi az emberi életet.

Továbbá kevés olyan nő létezik, akit ez a folyamat, akárcsak egy pillanat erejéig is, ne viselne meg. Akár lelkileg, akár testileg. Végül pedig számtalan eset bizonyítja, hogy az eljárás után a nő nem biztos, hogy képes lesz újra áldott állapotba kerülni. Ám ezekről az apró részletekről természetesen nem esik szó az Egyébként mi az az abortusz?-ban.

abortuszkönyv

Az abortuszkönyv illusztrációi mindenhol színesek, vidámak, mintha egy szülinapi zsúron lennénk (A kép forrása: Lifenews)

Abortuszról kacarászva

A könyv szerzőpárosa a weboldalukon mindenesetre mosolyogva, boldogan, szinte kacarászva beszél erről a végtelenül szomorú témáról.

Az illusztrációk is mindenhol színesek, vidámak, mintha egy szülinapi zsúron lennénk, és nem a születést gyászolnánk el éppen.

Teljes az ellentmondás a téma és a megvalósulás között. Abba már bele sem érdemes gondolni, milyen lehet a gendersemleges abortusz. Hiszen teljesen lényegtelen az abortusz szempontjából, hogy társadalmilag miként éli meg az identitását az ember, akinek a gyermekét elveszik. Terhességmegszakítást elkövetni, csak egy női szervekkel rendelkező, biológiailag nőnemű egyednél lehetséges. Így bármennyire is fősodratú szeretne lenni a szerzőpáros, ezzel csak még inkább túllő a célon.

Egy pillanatra álljunk meg a szerzőknél. Manes „fehér, queer, zsidó abortuszdúlaként” írja le magát. Büszkén állítja, hogy az elmúlt hat évben több mint 2000 abortusznál segédkezett. Emulsify, vagyis „M”, „barna genderqueer kulturális munkásként és teljes spektrumú abortuszdúlaként” azonosítja magát – olvasható a Lifenews oldalán. Miért is gondolnánk másfajta retorikára ezek után?

abortuszkönyv szerzői

A szégyenteljes propaganda anyagot Carly Manes, abortuszaktivista és egy Emulsify névre hallgató illusztrátor jegyzi (A kép forrása: V4NA)

A kiadást senki sem vállalta

A könyvet egyébként semmilyen kiadó nem vállalta, ezért alapítványon keresztül gyűjtenek rá, és adományokból tervezik a kiadást. A Caldron Pool szerint 546 felajánlótól 23 492 dollár gyűlt ez idáig össze. Elképzelésük, hogy idén szeptemberben 300 példányt adományoznak a könyvből gyerekkönyvtárak részére szerte az Egyesült Államokban. Remélik, hogy minden gyermekrészlegen, a terhességről szóló könyvek mellett, egyszer ott lesz az ő könyvük is. Az álmuk pedig az, hogy Amerika minden abortuszklinikájára eljuttassanak egy ingyenes példányt ebből a fércműből.

Obianuju Ekeocha afrikai életvédő, a Culture of Life Africa alapítója elborzadva reagált a Twitteren a könyvre: „Komolyan, ez gonoszság. Védjétek meg a gyerekeket” – írta. Allie Beth Stuckey konzervatív podcast-műsorvezető pedig arra buzdította az embereket, hogy imádkozzanak azért, hogy a könyvnek éppen az ellenkezője legyen a hatása, mint amit a szerzők szándékoznak. „Imádkozzunk, hogy Isten arra használja ezt a könyvet és a beszélgetéseket, amelyek elkerülhetetlenül lezajlanak majd miatta, hogy meglágyítsa az emberek szívét, és megváltoztassa a véleményüket az abortuszról.” Úgy fogalmazott:

„Amit a sátán rosszra szán, azt Isten mindig jóra tudja használni!”

Legyen igaza!

Gyermekeknek készítettek könyvet az abortuszról

Megölöm, mert nem érzem, hogy szeretem – abortuszpropaganda az Azonnalin

Kiemelt kép: Lifenews

Iratkozzon fel hírlevelünkre