Gyermekeknek készítettek könyvet az abortuszról

A könyvben elmagyarázzák mi az a terhesség, az abortusz, és hogy nemtől függetlenül bárkinek lehet művi terhességmegszakítása.

Az Egyesült Államokban adták ki az „Egyébként mi az az abortusz” című könyvet, ami az első olyan könyv a terhességmegszakításról, amit 8 év feletti gyerekeknek ajánlanak, írja a V4NA hírügynökség.

Nincs egyetlen forrás sem, amely segíthet a szülőknek vagy a gondviselőknek abban, hogy a gyermekeknek nyíltan és pontosan beszéljenek az abortuszról. A szexuális felvilágosításhoz hasonlóan elengedhetetlen, hogy amikor a gyermekeknek kérdései vannak, akkor a felnőttek az életkoruknak megfelelő, pontos válaszokkal tudjanak előállni

– mondta Carly Manes, a könyv szerzője és Mar, az illusztrátor az Australian Womens Healthnek.

A jelenlegi politikai és kulturális helyzetben, amikor az abortuszt állami szinten korlátozzák, ez az új könyv különösen releváns és szembetűnő. Tudomásom szerint az Egyesült Államokban jelenleg nincsenek olyan könyvek, amelyek a kicsiket szólítják meg, és nem kifejezetten abortusz-ellenesek. Ez pedig azt jelenti, hogy az „Egyébként mi az az abortusz?” című könyv az első olyan gyermekkönyv az abortuszellátásról az Egyesült Államokban, ami szándékosan befogadó, és pontos képet nyújt, tették hozzá.

A könyvet megosztóan fogadták, sokan nem támogatták, hogy a kisgyerekeknek ilyen fiatalon ezen kérdésekkel kelljen foglalkoznia.

A szerzők állítása szerint, az volt a könyv célja, hogy az abortuszon átesett szülőket, és nőket ne ítéljék el, hanem támogassák amikor szükség van rá.

A könyv teljesen természetes dolognak állítja be az abortuszt.

Amikor egy személy teherbe esik, sok dolog történhet. Vannak, akik hosszú hónapokig terhesek és a végén babát szülnek. Ez történt veled is! Néhány embernek vetélése van. A vetélés az, amikor a magzat nem elég egészséges ahhoz, hogy képes legyen tovább növekedni. Az abortusz az, amikor valaki úgy dönt, hogy megállítja a terhességet.

– írják.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre!