Egész Európa a magyar válogatott teljesítményéről beszél

„A legszebb tündérmeséknek sem mindig boldog a vége.” – mondta Marco Rossi, a magyar nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya. Bár a tündérmese szerda este véget ért, azt gondolom, az egész nemzet büszke lehet erre a csapatra. Azonban nem csak 15 millió magyar, de kis túlzással fél Európa a magyarok teljesítményéről beszélt tegnap és beszél még a mai napon is. Kijelenthető, hogy mi vagyunk az Európa-bajnokság meglepetéscsapata, hiszen a méltán halálcsoportnak nevezett négyesből is majdhogynem továbbjutottunk, a 2014-es világbajnok Németországnak húznia kellett az időt, hogy megvédje a döntetlent, és a Vb-címvédő franciáknak is nehéz volt kiharcolniuk az egyenlítő találatot.

Nem csak minket, magyarokat nyűgözött le ez az erőn felüli teljesítmény, de a külföldi kommentelőket is. A kontintensviadal hivatalos oldalán található hozzászólásokból a Gerilla Facebook-oldal szemezgetett.

„Gratuláció az osztrák szomszédoktól! Amikor a meccset néztük a haverokkal, többet kiabáltunk, és jobban ünnepeltük a második gólt, mint a saját meccseinken. Megérdemeltétek volna a továbbjutást.”

„Milyen magyar teljesítmény! Elsőrangú védekezés. Úgy játszottak, mint az oroszlánok. Fanatikus német drukker vagyok, de nagyon sajnálom őket.”

„Nem érdekel, mely csapatok mentek tovább az F csoportból. A szívemet ti nyertétek meg.”

„Magyarok! Büszkék lehettek egy ennyire odaadóan játszó csapatra. És a szurkolóitok is pokolian fantasztikusak voltak. Ma este megnyertétek a szívemet, és nagyon sok szívet Európából!”

„Büszkék lehettek a csapatra! Senki nem adott volna egy pontot sem nektek a torna előtt, és kettőt is szereztetek. Harcosok vagytok!”

Számtalan ilyen, és ehhez hasonló hozzászólást lehet találni szerte a közösségi médiában, az összes nagy sporttal foglalkozó oldalon. Emellett számos külföldi lap is elismerően írt a magyar nemzeti tizenegyről.

Forrás: Facebook / TrollFoci
„A magyar válogatott karnyújtásra volt attól, hogy megbosszulja 1954 hőseit”

Az MTI körképéből kiderül, hogy a nemzetközi sajtótermékek is dicsérik a magyarokat és kiemelik, hogy az esélyesebb Németország percekre volt a kieséstől a két csapat szerda esti találkozóján.

A brit The Sun úgy fogalmaz, hogy „a háromoroszlánosok mindent fognak csinálni a jövő keddi, angol-német összecsapás előtt, csak félni nem. Inkább élvezni fogják. Joachim Löw csapata nem bemasírozott a nyolcaddöntőbe, inkább dadogott és bebotladozott a halálcsoportból. És ha a becserélt Goretzka nyolc perccel a vége előtt nem szerzi meg szörnyű és szívszaggató gólját, a németek kiestek volna.”

A spanyol Marca arról ír, hogy a németek a végén elkerülték a katasztrófát a hősiesen küzdő magyarok ellen. A halálcsoport majdnem halálos volt Németország számára.

A szintén spanyol Sport megható párhuzamot hozott fel az 1954-es, Németország ellen elveszített Vb-döntővel kapcsolatban: „Elmaradt a csoda. A magyar válogatott karnyújtásra volt attól, hogy megbosszulja 1954 hőseit. Goretzka mentette meg a németeket a nagyszerű magyarok ellen.”

Marco Rossi szövetségi kapitány munkáját hazája lapjai emelték ki. Az olasz sajtó emellett szintén Németország szenvedéséről, illetve a magyar csodáról beszél még.

Nincs kétség afelől, hogy valami nagyon szépet varázsoltak az utóbbi szűk másfél hétben a fiúk. És nem csak számunkra, de egész Európa számára.

Megmutatták, hogy igenis ott a helyük a kontinensviadalon. És ha halálcsoportba kerülnek, akkor ők fogják azt halálcsoporttá tenni azt a topcsapatok számára. Ria-Ria-Hungária!

TrollFoci a Vasárnapnak: Legalább a futball kapcsán létrejöhetne egy nemzeti minimum!

Így élték meg a szurkolók a 2:2-es döntetlent

Kiemelt képünkön: Németország-Magyarország 2:2 2021. június 23. (Fotó: Szennyes Krisztián, Vasárnap.hu)

'Fel a tetejéhez' gomb