2:2 – Ilyen volt a Németország – Magyarország mérkőzés

Zárul a labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre: hazánk válogatottja Németországban legjobbjai ellen lép pályára Münchenben. Ha sikerül egy bravúrgyőzelem, továbbjutunk a csoportunkból – abból a csoportból, amely a legerősebb a kontinenstornán. Kövesse velünk percről percre a mérkőzést, kattintson a frissítés gombra!

Köszönti Olvasóinkat a mai mérkőzés két tudósítója, Trombitás Kristóf és Vágvölgyi Gergely! 

A játékvezető lefújta a mérkőzést, Németország – Magyarország 2:2. Egészen elképesztő, ami velünk történt ezen az Európa-bajnokságon. A halálcsoportban, a regnáló Európa-bajnok, a regnáló világbajnok és a világ egyik legjobb csapata, Németország ellen egyáltalán nem voltunk a csoport verőzsákja, sőt. A németek sokáig azt hitték, kiesnek, mi kiadtunk mindent, ami bennünk volt. Fáj most az eredmény, fáj a kiesés, de büszkék vagyunk erre a csapatra, amelynek nagy jövője van még a labdarúgásban. Azok, akik „magyarként” most örülnek, emberi értéküket már be is mutatták. Azok pedig, akik tényleg magyarok, büszkék lehetnek. Szép volt, fiúk!

90. perc: 4 perc a második félidő hosszabbítása, német szöglet.

84. perc: Goretzka nagy tűzijáték után kiegyenlít. Utána hergeli a magyar szurkolókat.

82. perc: Szalai helyett Varga a pályán

81. perc: Kroos gyönyörűen varázsolt, de mellé. Tartjuk az előnyt!

80. perc: Müller nagyon fölé fejeli.

78. perc: Gulácsi fogja a német beadást. Gyerünk, Gula, mindent bele!

74. perc: Sallai helyére Schön Szabolcs érkezik.

Történt tehát, hogy Gulácsi egy szabadrúgás után nagyon rosszul mozdult a labdára, ebből pedig gólt kaptunk. A középkezdés után az első támadásból Szalai kiválóan passzolt Schäfernek, aki higgadtan elfejelte a labdát Neuer mellett, így újra vezetünk!

A nagy olvasottság miatt leállunk egy percre – közben kapunk és szerzünk egy gólt. 2:1!

66. perc: Fiola kap sárgát, Németország kettőt cserél.

Trombitás Kristóf: Kleinheisler az elmúlt években kevésbé vétette magát észre, de amit ez a srác válogatott meccseken letol, az valami hihetetlen. Scholes és Schweinsteiger szerelemgyereke.

62. perc: Sallai végezhetett el éles szögből szabadrúgást, kapufát talált.

60. perc: Orban ment nagyot a kapunk előterében.

59. perc: A szabadrúgás veszélyes volt, Neuer kiöklözte. A kipattanóból nem tudtunk veszélyes lövést kialakítani, mellé.

58. perc: Szabadrúgással következünk, körülbelül, mintha szögletet rúghatnánk.

56. perc: Ápolások miatt áll a játék, utána mi következünk szabadrúgással kifelé. Nagy gond nincs, mindenki talpon.

Eközben Franciaország vezetést szerzett Portugália ellen Budapesten. E pillanatban a csoport második helyén állunk.

50. perc: Bedobással jövünk a német kapu közelében.

47. perc: A félidő első blokkolása és mentése a miénk. 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, magyar lábakon a labda. Csere nincs.

Vége az első félidőnek, Magyarország vezet Németország ellen! Trombitás Kristóf: Szerencsére eddig a németek hozzák a Barcelona már évekkel ezelőtt impotenciát hozó játékát: távolról nem lövünk rá. Mert nem. Körbeadogatnak, mint a kézilabdában.

45. perc: Az első félidő hosszabbítása 2 perc.

Holvay Csaba kollégánk jegyzi meg frappánsan: azért az vicces, hogy a harcos szivárványesőkabátosok menekülnek az eső elől, a magyar drukkerek meg mintha a Balaton Sound első sorában tapsolnának…

39. perc: Sallai átlövését Neuer fogja.

38. perc: Kleinheiser készítette elő, Schäfer lőtt messziről fölé.

Kíméletlen eső áztatja a pályát, de ami fontosabb, tartjuk egygólos előnyünket!

34. perc: Fiola beadását Szalai elől tisztázzák. Zúg a Ria-Ria-Hungária.

Trombitás Kristóf: A német mezőnyfölény meddő, de olyan meddő, mint az éppen kihunyt vulkán: inkább forró, mint elviselhető. És mivel ez német mezőnyfölény, nagyon forró.

30. perc: Gündogan is besárgul.

28. perc: Tördeljük a játékot, Botka kap érte sárgát az orosz játékvezetőtől.

25. perc: Nehéz perceket élünk át, nagyon nyom a német válogatott, a mieink hősiesen védekeznek, a szurkolóink érzik, mennyire kell a segítség, meg is adják.

21. perc: Hummels fejelt kapufát, majd Gulácsi véd hatalmasat, Ginter közvetlen közelről lőhetett.

21. perc: A meccs első 20 percében abszolút kiegyenlített a párharc és Szalai góljával vezetünk Németország ellen.

17. perc: Nagy helyzetet úsztunk meg, a labda végigszaladt a kapunk előtt, de nem ért oda egyetlen német támadó sem. Sikerült tisztázni.

Trombitás Kristóf: Tartom, amit Szalairól pár napja írtam: az elmúlt évtized legintelligensebb magyar centere. Ja, igen, vezetünk a szivárványosok ellen.
1-0!

Fantasztikus, vezetünk Németország ellen! Hirtelen csendesebb a szivárványzászlós hazai tábor, a piros-fehér-zöld szektor hangosan énekel!

11. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Vezet Magyarorszáááááág! Szalai Ádám fejese!

10. perc: Németországban rendezik a meccset, de a hangulat alapján hazai pályán vagyunk. A magyar szurkolók fantasztikusak, ők nyerik a hangpárbajt.

8. perc: Szabadrúgás után gyenge német fejes, messze a kapu mellé.

6. perc: Remek belöbbölt magyar labda az ötösre, ám Neuer kapus érkezett.

4. perc: Az első kapuralövés a németekét, Kimmich kisodródva tette kapura, Gulácsi magabiztosam fogta.

2. perc: Szakadó esőben kezdődött meg a találkozó, eddig a németek passzolgattak, most mi jövünk.

Trombitás Kristóf: Ordítottak, fütyültek a németek a magyar himnusz alatt. Ugye figyelt az UEFA?

20:55: A csapatok a pályán! A rendkívül felvilágosult, követésre érdemes nyugati szurkolók alaposan kifütyülik a magyar Himnuszt az elfogadás és tolerancia jegyében. A magyar szurkolók és a csapat teli torokból énekel és ez a lényeg.

Hatalmas figyelem övezi az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó mérkőzését,a Németország – Magyarország mérkőzést, amelyre a nemzetközi LMBTQ-lobbi is alaposan rátelepedett. Azonban, ha sikerül a bravúr és győzni tudunk a bajor fővárosban, továbbjutunk a csoportunkból – és ez az igazi, lényeges kérdés ma este. 

Rácsai Ákos munkatársunk a mérkőzés elé írt felvezetőjében rámutatott: Németországnak egy döntetlen mindenképpen nyolcaddöntős szereplést érne, győzelemmel csoportelsők is lehetnek, vereséggel viszont kiszolgáltatottá válna a helyzetük, mert ha közben a portugálok pontot szereznének a franciák ellen, akkor Joachim Löw együttese csoportutolsóként kiesne. Nekünk a továbbjutáshoz csak a győzelem elegendő. A teljes elemzést itt olvashatja el:

Ha győzünk Münchenben, biztosan továbbjutunk!

A Münchenbe érkező sokezer magyar szurkolót egyébként a határátkelőkön és azt követően az országon belül folyamatosan vegzálták a német hatóságok. Erről szóló írásunkban idéztünk a közösségi médiában bejelentkező szurkolóktól. Mint kiderült, „Egy 50 fős magyar szurkolói buszt állítottak meg a német rendőrök. Tüzetesen átvizsgálnak mindenkit és mindent, a buszon utazó szurkolókról pedig egyesével készítenek olyan felvételeket, melyeket rabosításkor szokás!” Az összefoglalót itt olvashatják: 

A német hatóságok vegzálják az Eb-meccsre tartó magyar szurkolókat

Szerdán interjút adott a Vasarnap.hu-nak Adrián, a TrollFoci egyik adminja. A népszerű oldalt a közelmúltban letiltotta a legnagyobb közösségi portál, azóta azonban újraindultak és rendkívül sikeresek. Adrián kommentálta nekünk az örök károgók és nemzetietlen megnyilatkozók helyzetét is. Az interjút itt olvashatja:

TrollFoci a Vasárnapnak: Legalább a futball kapcsán létrejöhetne egy nemzeti minimum!

Kiemelt kép: Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország – Franciaország mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. június 19-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

'Fel a tetejéhez' gomb