Itt a nyár, de mit húzzunk fel?

Semmiképpen se magunkat! Végre-valahára beköszöntött a nagy erőkkel várt jó idő, úgyhogy a bakancsok, csizmák nyugodtan a szekrények hátsó sarkaiban landolhatnak. Eleget voltak így is fókuszban az utóbbi hónapokban. Igen ám, de mivel átmeneti időjárásról nem beszélhetünk, így a kora tavaszból gyakorlatilag ráugrottunk a nyár derekára. Ami nem baj, de a lábbelik kiválasztásánál lényeges szempont. Mert néhány lépcsőfok és cipőtípus kimarad a felsorolásból.

Amik, azonban nagyon is játszanak azok a szandálok, papucsok és sportcipők. Mivel a tavalyi nyár bebizonyította, hogy esőből sohasem elég, így érdemes zárt lábbeliben is gondolkodni, ami adott esetben jól viseli a váratlanul támadó esőcseppeket. Így tulajdonképpen már készen is állhatunk az indulásra!

A divatos vagy a minőségi papucs a jobb választás?

Miért is kellene e kettő között vacillálni? Hiszen a Rider papucsok kiváló példái annak, hogy a trend és a prémium jellemvonások egy tőről is fakadhatnak. Felesleges vagy-vagy döntésekben spekulálni, amikor bőven léteznek nyertes-nyertes elhatározások.

Ráadásul alapvetően minőség nélkül egy lábbeli sem ér sokat. A hordásukkal ugyanis nemcsak arról van szó, hogy a szépség oltárán áldozhatunk. Hanem arról, hogy kímélhetjük, sőt óvhatjuk a lábunkat.

Azok a papucsok, amik ugyan első pillantásra jól néznek ki, de hordhatatlanok felejtősek. Ugyanakkor nem ördögtől való a szépség igénye. Úgyhogy azok a gyártók élvezhetnek elsőbbséget, akik mind a két területen az élen teljesítenek.

A sportcipők világában például említésre méltó az Ecco, mely már esztendők hosszú sora óta ugyanazt a nyúzhatatlan, gyűrhetetlen minőséget kínálja. Ami nem kopik el, fakul meg a használattól. Szóval nem pár hónapra teremtettek a gyártó háza táján megszülető modellek.

A sportcipők amúgy is általában jócskán ki vannak téve a külvilág hatásainak. Ez persze, prémium tulajdonságok esetén nem jelenthet kihívást, és nem okozhat kellemetlenségeket.

És ha már nyár, akkor a zárt, esőt jól toleráló kollekciókon túl, figyelemre érdemesek a légies, szellőző, könnyű modellek, amik tényleg megkönnyíthetik az előre haladást.

Sokan szeretnek mezítláb belebújni kedvenc lábbelijükbe, amivel nincsen semmi gond. De ekkor még fontosabb, hogy a talp kialakítás, és a cipő teljes kivitele lábbarát legyen. A vízhólyagok, kipirosodások és feltörések elkerülésének érdekében.

A papucs sportos viselet?

Korántsem, s erre a Rider ismételten jó példa. Végignézve a kínálat tagjait azonnal szembetűnő a sokszínűség, ami nemcsak az árnyalatokban jelenik meg, hanem a formák milyenségében. A lazaság alapvető életérzés, ami a papucsviselés egyik mozgatórugója. Viszont elegánsabb modellek is könnyen felfedezhetőek, amik a legnagyobb nyári kánikulában is az elegancia évszaktól független halhatatlanságát hirdethetik. Ez különösen jó hír akkor, ha kiöltözésről, hivatalos partin való megjelenésről vagy bármilyen ünnepélyes alkalomról van szó.

Persze pusztán a papucs nem mindennapos megjelenése jó alkalom az alkalmi viselet előnyben részesítésére.

A lényeg tehát, hogy színválasztékban pont ugyanannyira nincsen hiány, mint a lábra szabott stílusok területén. Az egyedi ízlés és a hozzá kapcsolódó egyéni elvárások azok, amik igazán hangsúlyosak a vásárlás folyamatában. Rájuk támaszkodva, meghallva a szív hangját borítékolható a lábakat üdítően jó választás!

(X)