Hajós felvonulás a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A rendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

Rétvári Bence azt mondta, a Mahart, az Aktív Dunakanyar és a Dunakanyari Védegylet Alapítvány által szervezett rendezvényen egy hadihajó is részt vesz.

„Azért tudjuk ezt itt ma megtartani, mert Magyarországon az oltásoknak köszönhetően a járványhelyzet hamarabb ért véget, mint a legtöbb európai országban. Magyarországon gyorsabbak voltak az oltások, a gyorsabb oltások pedig hamarabbi nyitást, hamarabbi szabadságot jelentenek” – emelte ki az államtitkár.

Szólt arról is, a mostani eseményt a jövőben a dunakanyari szezon nyitó rendezvényének szánják, és a mostani időponthoz képest korábban szeretnék megtartani.

Közölte azt is, a Mahart dunakanyari hajójárataira tavaly 120 ezer ember váltott jegyet. Idén öt körjárattal és meghosszabbított menetrenddel várják az érdeklődőket. 

Hozzátette, a Dunakanyarban akkor is sűrítették a járatokat, amikor Budapest „hiperpasszív” főpolgármestere felszámolta a Budapesti Közlekedési Központ hajójáratait.

Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára azt mondta: a Mahart nemcsak a budapesti hajózást mentette meg, de olyan akciói is vannak, mint például az egészségügyi dolgozókat célzó kedvezményes járatok.

„Azt gondolom, hogy ha az ilyen dolgokra koncentrálunk, akkor nem a hiperpasszivítás a jövő, hanem a cselekvő Magyarország” – fogalmazott Völner Pál. 

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, abban bíznak, hogy a Dunakanyar legalább olyan népszerű turisztikai célponttá válik, mint a Balaton. Hozzátette, céljuk az, hogy megmutassák a körjáratokkal a Dunakanyarban található 72 település szépségét.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője és Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatót tart a Mahart, az Aktív Dunakanyar és a Dunakanyari Védegylet Alapítvány hagyományteremtő hajós felvonulása előtt a Budapest rendezvényhajón Szobon 2021. június 12-én. MTI/Mónus Márton

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!