Egy belső Trianonra is emlékezünk – 65 éve, ezen a napon legalizálták az abortuszt

Trianon napján, június 4-én rendezik meg a Séta az életért megmozdulást, melynek célja, hogy figyelemfelkeltő jelleggel emlékezzenek a meg nem született gyermekekre. Hazánkban 1956-ban, éppen Trianon napján, június 4-én lépett életbe az abortuszokat legalizáló rendelet, így ez a dátum duplán fájdalmas a magyar keresztények számára. Péntek délután 14:00 órakor kezdődik Vejkey Imre, a parlamenti imacsoport vezetőjének nyitóbeszéde a Hősök terén. Ezután indul a séta az Andrássy úton. A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy

mindig van más megoldás a terhességmegszakítás helyett, és minden élet számít.

A legfontosabb pedig azt tudatosítani az emberekben: az élet igenis a fogantatás pillanatától kezdődik.

Az egész társadalmat áthatja a posztabortusz szindróma

Albertné Görgey Zsuzsanna 11 éve szervezi a Séta az életért eseményt. – Huszonöt éve járom az iskolákat nevelőprogramokkal. Ennyi év alatt felfigyeltem bizonyos jelenségekre: túlságosan sok törött lelkű nővel találkoztam országszerte. Elkezdett foglalkoztatni, mi lehet ennek az oka, és rájöttem: a társadalmunkat áthatja a posztabortusz szindróma. Családok ezrei mennek tönkre. Ezért kezdtem el szervezni a sétákat. Éreztem, hogy sokkal hangosabban, erősebben kell fellépni a családok, a szülők és a magzatok védelmében. Amikor belevágtam, még a terhességek 44 százalékát abortálták – emlékezett vissza a kezdetekre Albertné Görgey Zsuzsanna.

Forrás: Pixabay
Prevenció mindenek előtt

– Ma is a prevencióra helyezem a hangsúlyt. Rájöttem ugyanis, hogy a kábítószer- és az alkoholfogyasztás csak következmény. Az alapprobléma mindig az abortusz. Senki nem dicsekszik vele, hogy ezt a megoldást választja, hallgat róla, miközben ez a szörnyű esemény tönkreteszi lelkileg a nőt és a családját is. Ha ilyen problémákat okoz az abortusz a társadalmunkban, a családokban, akkor meg kell előzni minden erővel! – tette hozzá. Úgy véli, sokkal egyszerűbb valamit nem hagyni megtörténni, mint az általa kialakult károkat kezelni. Rámutatott:

a lelki sebek is gyógyíthatók, a bajba jutott nők segítő szolgálatokhoz, jól képzett szakemberekhez fordulhatnak.

– Megdöbbentem, amikor kutatásaim során szembesültem azzal, hogy hazánkban 1956. június 4-én, szovjet nyomásra foganatosított rendelettel legalizálták a bemondásra elvégezendő abortuszt, méghozzá azonnali hatállyal. Június 4-e így aztán kettős gyásznappá vált, hisz a trianoni békediktátummal országunk 70 százalékát vették el tőlünk, és ma már június 4-én egy belső Trianonra is emlékezünk.

Azon a napon indult el ugyanis a belső önpusztítás, a mérhetetlen népességfogyás. Azóta közel hétmillió abortuszt regisztráltak,

miközben a hazai lakosság száma tízmillió, vagyis majdnem egy teljes nemzetnyi gyermek nem született meg. Milyen sokan lehetnénk! – mutatott rá Albertné Görgey Zsuzsanna. Az életvédő aktivista szerint ezt a folyamatot mindenképp meg kell állítani, mert egyrészt keservesen fogyunk, másrészt akik abortuszon estek át, nehezen élnek teljes életet. – A belső önmarcangolás, a belső gyász mindenképp leköti az összes energiájukat. Gyógyulásra van szükségük – hívta fel a figyelmet.

65 éves önpusztítás

Az idei esemény egyben szomorú évforduló is: 65 éve folyik ez a mérhetetlen önpusztítás, most, napjainkban is. Minden nap 70–80 magzatot veszítünk el az anyák kérésére, akik Albertné Görgey Zsuzsanna szerint nyilvánvalóan nincsenek tisztában a lehetőségeikkel és a következményekkel.

Az életvédő kitért arra is, hogy Texasban nemrégiben törvénybe iktatták, hogy a magzat hathetes korától, amikor már észlelhető a szívhang, nem lehet elvetetni babákat. Ám Amerika jelentős részén nem ilyen pozitív a helyzet.

A szervezők arra kérnek mindenkit, vegyenek részt az eseményen, és hirdessék: az életet tisztelni kell, hisz azt Istentől kapjuk.

Részletes program: Válasszukazéletet.hu

Földi-Kovács Andrea: Tegyünk együtt a magzatokért!

Felülvizsgálja az abortuszra vonatkozó törvényeket az amerikai legfelsőbb bíróság

Győzelem! A texasi kormányzó aláírta a magzati szívhangról szóló törvényt, amely már a 6. héten betiltja az abortuszt

Felülvizsgálja az abortuszra vonatkozó törvényeket az amerikai legfelsőbb bíróság

 


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb