A legradikálisabb élet- és családellenes határozatot készül elfogadni az EP

Az abortusz és az LMBT-oktatás nem emberi jogok!

Június 23-án fog az Európai Parlament szavazni arról a május 25-én benyújtott, úgynevezett Matić-jelentésről, amely minden korlátot eltörölne az abortuszt illetően, az orvosoktól megvonná a lelkiismereti döntési szabadságot, a nemváltó műtéteket TB-alapon finanszírozhatóvá tenné, a listának pedig még nincs vége.

A CitizenGO petíciót nyújtott be, felszólítva az EP-képviselőket: szavazzanak nemmel az eddigi legradikálisabb határozat ellen. 

Ahogy a Mandiner rávilágít, a The European Centre for Law and Justice nevű konzervatív NGO szerint nincs másról szó, mint hogy „az Európai Parlament egyes politikusai a puha jogi eszközökben rejlő lehetőségeket akarják kiaknázni azzal, hogy új normát vezetnek be úgy, hogy a jogalkotási szempontból mégsem beszélhetünk klasszikus jogi normáról”. 

„Habár az Európai Parlament határozatai nem rendelkeznek tényleges kötőerővel, egy karakteres véleményformálás útján a szervezet mégis képes felfedni szándékát a jogalkotási folyamatok ideális irányát illetően” – írja a Mandiner. Nem szabad lebecsülni ennek a stratégiának az erejét.

A jelentés
  • kiiktatná az abortusz minden akadályát;
  • általános iskolások LMBTQ-irányú szexuális nevelésére szólít fel, amelynek „tükröznie kell a szexuális irányultság, a nemi identitások, a kifejezésmódok és a nemi jellemzők sokféleségét”;
  • a transzgender „nemváltó” műtétek és hormonkezelések TB-finanszírozását ösztönzi;
  • alaptalanul és tévesen a „nemi alapú erőszak egyik formájának” állítja be az élet védelmét, emberi jognak pedig az abortuszt;
  • korlátozni kívánja az orvosok a lelkiismereti szabadsághoz való jogát az abortusz végzésének megtagadására;
  • meg kívánja szüntetni az abortusz minden időbeli és indokon alapuló korlátját (tehát bármilyen okból akár a 9. hónapig ösztönzi annak engedélyezését), illetve a tanácsadást és az abortusz előtti várakozási időt is fel kívánja számolni;
  • „életkortól függetlenül” és szülői beleegyezés nélkül kívánja elérhetővé tenni az abortuszt és a fogamzásgátlást a fiatal lányok számára;
  • továbbá abortív hatású „vénykötelezettség nélküli sürgősségi fogamzásgátlást” sürget, amely bevétele, kifejezetten egymás után több alkalommal, nagy hormontartalma miatt veszélyt hordoz a lányok és nők egészségére nézve is.

A CitizenGO petíciója összegyűjti, hogy az Európai Parlament, amennyiben elfogadja a határozatot, mely pontokon sérti az egyes tagállamok szuverén jogkörét. 

A petíciót ide kattintva tudják aláírni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre