Helyreigazítás

„A vasarnap.hu-n 2021. május 7-én megjelent „Baloldali belharc Újpesten: saját képviselőjét tiltotta ki a városházáról a momentumos polgármester” című cikk (szerző: Horváth Tamás) valótlanul állítottuk a következőket

„Baloldali belharc Újpesten: saját képviselőjét tiltotta ki a városházáról a momentumos polgármester

Az ex-jobbikos Szabó Balázst, aki a 2019-es önkormányzati választáson a momentumos polgármesterrel karöltve, a baloldali horrorkoalíció jelöltjeként indult – majd nyert képviselői mandátumot –, nem engedték be az épületbe.
Déri Tibor hozott egy belső szabályzatot és megváltoztatta a városházában való tartózkodás rendjét: letiltotta a képviselők és a külsős bizottsági tagok belépőkártyáit az épületbe. Ezt a szabályt egyébként csak és kizárólag miattam hozta, hogy távot tartson a rendezvénytől, ismerve véleményemet a belga tulajról. A biztonsági őröknek utasításba adta, hogy név szerint engem ne engedjenek be a városházára. Ez így is történt, a biztonsági őrök valóban nem is engedtek be, kérdésemre, hogy név szerint rám vonatkozik e az utasítás, igennel feleltek.”

Mindezen fentiekkel szemben a valóság az, hogy a Polgármester nem tiltott ki senkit a városházáról.
Szabó Balázs önkormányzati képviselő a Polgármesteri Hivatal működési rendjének megfelelően szabadon járhat a Városháza épületében.

Déri Tibor, polgármester nem változtatta meg a városházán történő tartózkodás rendjét. A valóság az, hogy sem a képviselők, sem a külsős bizottsági tagok belépőkártyáit nem tiltotta le a Polgármester. A valóság az, hogy – mivel ilyen intézkedés nem volt – nem hozott sem a Polgármester, sem más személyre szabott tiltó rendelkezést egy képviselőre sem. A valóság az, hogy a biztonsági őröknek nem adott a Polgármester olyan tárgyú utasítást, hogy ne engedjenek be valakit az épületbe. A valóság az, hogy a Városházán sportszakmai célú promóciós látogatáson a biztonsági őrök csak a rendező sportegyesület által meghatározott személyeknek biztosíthatták a bejutást.

'Fel a tetejéhez' gomb