Egy keresztény lelkészt és hároméves fiát lőtték le a fulánik Nigériában

Holtan találtak egy keresztény lelkipásztort és hároméves kisfiát május 21-én Nigériában, Niger államban.

A támadással a helyi szélsőséges fuláni milícia harcosait vádolják, írja az angol nyelvű S4C News a Persecution.org-ra hivatkozva.

Misszionárius testvérünket, Leviticus Makpa lelkipásztort és fiát fuláni banditák lőtték le

– tudta meg a Morning Star News  Deborah Omeiza helybéli lakostól, aki szöveges üzenetben közölte hírt a lappal. „A felesége elmenekült a lányukkal” – tette hozzá a szemtanú.

A lelkipásztor gyülekezeti vezetőként szolgált és keresztény iskolát alapított a Niger államban található Kamberi faluban.

„Ő alapította meg a falu egyetlen keresztény iskoláját, és sok fiatalt nevelt fel” – mondta Samuel Solomon, Makpa lelkész közeli barátja. „Eljött és részt vett velünk a legutóbbi keresztény konferencián, és már azt terveztük, hogy hogyan fogadjuk be a misszionáriusaink közé, de sajnos csatlakozott a mennyei mártírok ligájához. Vértanúként fog szolgálni az országért, és egyben a korrupt iszlamista kormány bizonytalansága ellen is Nigériában” – folytatta gondolatait a lelkipásztort közelről ismerő lelkész.

A fuláni milícia fegyveresei egyre több gondot okoznak az afrikai országban, elsősorban keresztényellenes támadásaikkal. Nemrégen portálunk is beszámolt róla, hogy 2016-ban és 2017-ben a Globális Terrorizmus Index a fuláni milíciát a negyedik legtöbb áldozatot követelő terroristacsoportnak nevezte meg a világon, a Boko Haram, az Iszlám Állam és az al-Shabaab után.

Súlyos keresztényüldözés zajlik Nigériában

Világméretű félremagyarázás zajlik a nigériai helyzettel kapcsolatban

Újabb papot öltek Nigériában fuláni útonállók

Kiemelt képünk illusztráció, nigériai keresztények egy helyi templom előtt. Forrás: Yolai Egyházmegye 

Iratkozzon fel hírlevelünkre