Trianon-kislexikont kap minden határon inneni és túli magyar iskola

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága a trianoni békediktátum megkötésének 100. évfordulóján Molnár Zsolt Trianon-kislexikonjának kiadásával járult hozzá a nemzeti összetartozás évéhez.

A nagy érdeklődésre való tekintettel készült el a bővített, illusztrációkkal gazdagított kiadás – tudatta közleményében a társaság.

Mint írják, a kislexikon a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával minden magyar iskola könyvtárába eljut határon innen és túl. A kötet összmagyar bemutatóját dr. Kásler Miklós miniszter fővédnökségével, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott nagykövetségével tartják.

Az ünnepi műsorban fellép a Duna Művészegyüttes, valamint Kovács Gergely zongoraművész. Molnár Zsolttal Bereki Anikó beszélget majd egy „Trianon-puzzle” segítségével. Az est házigazdái Bába Szilvia, a Művészegyüttes ügyvezetője, valamint Blankó Miklós, a Társaság főtitkára.

 

(MTI OS)

Kiemelt képünkön a Centenáriumi Turulszobor, Matl Péter szobrászművész alkotása látható Sátoraljaújhelyen az avatás napján, 2020. június 6-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre