Részletekbe menő pornótanfolyamot tartottak egy amerikai középiskolában

amerikai iskolabusz

Óriási felháborodást okozott a szülők körében, amikor egy elit gimnáziumban szexuális felvilágosító órán a pornóról tartottak képzést a diákoknak. Az előadás olyan részletekre is kitért, hogy milyen pornós műfajok vannak, vagy mik a kedvelt keresőszavak.

„Először csak azt hittük, hogy óvszerről meg fogamzásgátlásról lesz szó” – mondta el az egyik a diák a New York Postnak, aki részt vett a pornóról szóló órán az egyik manhattani elit iskolában. A V4NA nemzetközi hírügynökség azt írja, az iskolában évi 47 ezer dollár a tandíj.

A szexuális felvilágosító órán a szülők és a diákok szerint túlzásba esett az előadó, Justine Ang Fonte. A fiatalok közül sokan online vettek részt a képzésen, ezért így szülők is hallhatták, hogy miről beszélt az előadó a 15–17 éves fiataloknak.

„Mindannyian csak néztük, hogy ez meg mi?” – mondta a diák az óráról. Hozzátette, hogy az óra alatt üzeneteket váltottak egymással a tanulók, és senki nem értette, hogy erre mi szükség van. 

Az órán az előadó ugyanis részletesen kitért például 2019 legnépszerűbb pornós keresőszavaira, amikről beszélt is, mint a „gruppen”, „milf”, „anális” és hasonlók, de bemutatott különféle pornós műfajokat is, melyek között még a BDSM is szerepelt.

Természetesen a balliberális érzékenyítés sem maradhatott ki a repertoárból. Az előadás egy pontján Fonte azt részletezte, hogy a heteroszexuális nők sokkal ritkábban élnek meg orgazmust, mint a meleg társaik, de megkötözött meztelen nőkről is mutatott képeket, hogy bemutassa a pornó és a művészet közötti különbséget.

A szülők is felháborodtak

Egy névtelenséget kérő szülő arról beszélt, hogy mindenkit felháborított az eset, de senki sem akarja elveszíteni a megélhetését, nem akarják a tankerületet magukra haragítani, így nem mernek nyilvánosan felszólalni a dolog ellen. „A legtöbb szülő úgy gondolja, mint én, hogy nem lépünk a nyilvánosság elé, de hihetetlenül csalódottak vagyunk a történtek miatt” – mondta.

Lehetséges, hogy egy elit gimnáziumban nem ilyen és ehhez hasonló tanfolyamokat kéne tartani, és népszerűsíteni az eleve rendkívül káros pornográf tartalmakat. Ezt a véleményt azonban az előadó munkáltatója nem osztotta, sőt, éppen ellenkezőleg. Fonte alkalmazója, egy másik elit iskola megvédte az előadót. Szóvivőjük szerint a tanfolyam fontos tudást ad a diákoknak a testpozitivitással, a beleegyezésen alapuló szexszel és a különböző határok megértésével kapcsolatban.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre