Bohóc vagy troll? A Le az Adók 75%-ával Párt is elindul a baloldali előválasztáson

A libertariánus párt elnöke, Ecsenyi Áron számolt be róla, hogy ő is részt kíván venni a baloldal által szervezett előválasztáson. Mint írja, nincs olyan kritérium, hogy jobboldali párt nem vehet részt a miniszterelnök-jelölti castingon.

Alakul a baloldal előválasztásának mezőnye. Fekete-Győr András, Jakab Péter, Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és Pálinkás József mellett Ecsenyi Áron, a Le az Adók 75%-ával Párt elnöke is bejelentkezett az aspiránsok sorába. Ezzel az ellenzéki érzelmű szavazók lehetőséget kapnak, hogy jobboldali jelöltre adják le voksukat az ősszel tervezett előválasztáson.

Nehéz eldönteni, hogy Ecsenyi viccnek és trollkodásnak szánja az indulást, vagy komolyan gondolja. Ha utóbbi, akkor remekül beillik a fentebb felsorolt jelöltek sorába. Megkockáztatjuk, hogy a korábban lezárásellenes szólamokkal operáló párt elnöke alkalmasabb nem egy baloldali miniszterelnök-aspiránsnál. Amennyiben viszont csak játszik, egy zseniális trollakciót hajthat végre.

Ecsenyi Áron azt írja, nincs olyan kritérium, hogy jobboldali nem indulhat el. Tervei szerint össze fogják gyűjteni az induláshoz szükséges 25 000 aláírást, melyhez aktivisták jelentkezését várják.

„Szeptember 7-én pedig közösen megünnepeljük az eredményt. Várható eredmény: a miniszterelnök-jelöltek vitáit közvetítik, népszerűsitjük a Le az Adók 75%-ával Párt brandjét. A többi jelölt adóemelésben, piac és munkavégzés korlátozó programokban gondolkozik. Legalább a vitákon szembesülhetnek a tévedéseikkel.”

– zárja közleményét a libertariánus politikus.

Akárhogy is lesz, Ecsenyi indulása remekül mutatja, mennyire lehet komolyan venni a baloldali ellenzék játékát. A Le az Adók 75%-ával megjelenése azonban egy üde színfolt lehet a mezőnyben, hiszen az már látszik, hogy az a bizonyos léc nincsen túl magasan.

Mindenesetre érdemes lesz figyelni a miniszterelnök-jelölti castingot, már csak azért is, hogy kiderüljön:

Ecsenyi komolyan gondolja, vagy tényleg csak trollkodni akar?

Tömeges üzletnyitással sodornák veszélybe a magyarok életét a liberálisok

Kiemelt képünkön Ecsenyi Áron, a vadkapitalista párt elnöke. Forrás: Media1

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre