Demokráciaellenes a CitizenGO?

Hekkertámadás során ellopott dokumentumokon alapul az a lejáratókampány, amelyet az Európai Parlament előtt folytatnak a CitizenGO-val szemben – hívja fel a figyelmet a szervezet spanyol elnöke. Az élet- és családvédelemmel foglalkozó nemzetközi szövetség úgy tűnik, egyre nyilvánvalóbb kihívást jelent a szélsőséges lobbiszervezeteknek.

„Március 25-én megtámadták a CitizenGO-t az Európai Parlament meghallgatásán. Az ellenünk felhozott vádak alapját hekkerek által ellopott és manipulált információk adták” – írja a CitizenGO spanyol elnöke. Ignacio Arsuaga bejelentette: a születendő gyermekekért és a hagyományos családmodellért síkra szálló, a világ 50 országában jelen lévő szervezetet a demokráciára és az európai értékekre veszélyesnek nyilvánították.

Ezzel szemben a spanyol elnök úgy látja: „az emberek hangjának összegyűjtésével és közvetítésével a CitizenGO hozzájárul a demokrácia építéséhez, szemben az abortuszlobbival, amelynek képviselői különböző nem választott bürokraták által írt jelentéseken keresztül igyekeznek lenyomni romboló ideológiájukat az állampolgárok torkán.” Emlékezetes: az abortuszipar érdekeltjei mellett a nemzetközi LMBTQ-lobbi is rossz szemmel nézi a CitizenGO működését, a közösség ugyanis számos kampányában állt ki a hagyományos családmodell mellett és leplezte le a lobbi álszent tevékenységét. Kivették a részüket az Estrela-jelentés megbuktatásából is, amely meglátásuk szerint az abortusz mellett a genderideológia európai propagálásáról szólt.

Amint arra az elnök is rámutat, jelenleg az az európai parlamenti fórum támadja őket, amelynek donorjai között találjuk a Planned Parenthood abortuszklinika-hálózatát, a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatát, valamint mások mellett a Bill és Melinda Gates Alapítványt is.

Értékvédők célkeresztben

„A CitizenGO mellett több más értékvédő  szervezet is terítékre került ezen az európai parlamenti meghallgatáson, így például a Szövetség a Szabadság Védelméért (ADF), az Európai Jogi és Igazságügyi Központ (ECLJ) és az Európai Keresztény Politikai Mozgalom (ECPM) is – mondja a Vasarnap.hu-nak Schittl Eszter. A CitizenGO magyarországi kampányigazgatója hangsúlyozza: fontos tiltakoznunk a lopott dokumentumokkal és manipulált információkkal való tisztességtelen eljárással szemben, hogy a jövőben ilyen ne történhessen meg más konzervatív csoportokkal.

Más konzervatív szervezetekért is küzdenek. Schittl Eszter, a CitizenGO magyarországi kampányigazgatója (Fotó: Facebook)

Kitér arra is, hogy petíciót indítottak, kérve az Európai Parlament elnökét a szerintük jogtalan eljárás kivizsgálására.

Mint mondja, az Európai Parlamentben most tárgyalt élet- és családellenes Matić -jelentés elé időzítették a CitizenGO és több más erős konzervatív szervezettel szembeni hiteltelenítési akciót, hogy ne tudják megállítani ezt az életellenes kísérletet is, ahogy sikerült megakadályozniuk a fent említett Estrela-jelentés elfogadását.

Bűncselekményből származó félinformációk

A támadások alapját egy 2017-ben történt hackertámadás biztosítja. Ekkor törték fel a szervezet elnökének meghajtóját, amelyről nem pusztán az értékvédők munkájához kapcsolódó dokumentumokat loptak el, de Arsuaga családi fényképeit és személyes levelezéseit is. A lopott dokumentumok egy részét a támadók nyilvánosságra hozták, természetesen úgy, hogy negatív színben tüntessék fel a konzervatív közösséget és annak vezetőjét. Ebből az ügyből származik az a magyar sajtóban is többször felmerülő toposz, miszerint a CitizenGO mögött orosz milliárdos állna.

Ignacio Arsuaga és a CitizenGO pert indított az ügyben. A spanyol bíróság végül engedélyezte a rendőrségnek, hogy feltörjék és eltávolítsák a lopott dokumentumokat közlő, lejárató honlapot.

A mostani ügy pikantériája, hogy a jogállamiságra és igazságos eljárásra máskor oly érzékeny Európai Parlament éppen a lopott és kiforgatott dokumentumok alapján állítja be demokráciaellenesnek a CitizenGO-t.

A hatékony és sokakat megmozgató kezdeményezéseiről ismert szervezetet a magyarországi ellenzéki sajtó is igyekszik lejáratni – döntően éppen a fent említett lopott dokumentumokból levont téves következtetések és ferdítések alapján. A Népszava és a 168 Óra orosz oligarchához akarta kötni a szervezetet, a Magyar Hang szerint pedig eleve „gyanús hátterű” a konzervatív civilek szerveződése. Mindez persze nem véletlen, hiszen rendre eredményesen lépnek fel a progresszív érzékenyítéssel szemben. 

 

Meg kell tisztítani a WHO-t az élet- és családellenes elemektől! – Schittl Eszter a Vasárnapnak

CitizenGO: Utasítsák el a kémiai abortuszok ötletét!

Kiemelt kép: A CitizenGO életpárti kampánya az Egyesült Államokban (Forrás: Facebook)

Iratkozzon fel hírlevelünkre