Lánczi András elmondta az igazságot Karácsony Gergely egyetemi múltjáról

A Budapesti Corvinus Egyetem rektora szerint Karácsony úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni.

Tiszta vizet öntött a pohárba Karácsony Gergely egyetemi múltjával kapcsolatban Lánczi András. A Budapesti Corvinus Egyetem rektora a Mandineren írta meg, hogy milyen körülmények között távozott az intézményből a jelenlegi főpolgármester.

Lánczi szerint ténykérdés, hogy „Karácsony Gergely pontosan annyi támogatást és bizalmat kapott, mint bármilyen más fiatal és – valljuk meg – alulfizetett oktató”.

A Corvinus rektora közölte, 2004-ben ő vette fel az egyetem Politikatudományi Tanszékére azzal az ígérettel, hogy megoldja a módszertani képzési feladatokat. 

„Ekkor már PhD hallgató volt az egyetem Szociológia Tanszékén. Minden arra utalt, hogy tudományos pályára készül, ebbe beleillett a Mediánnál töltött gyakorlati tevékenysége, a Norvég Alapban végzett kutatói munkája”

– írta az ismert jobboldali politikatudós.

Lánczi András hangsúlyozta, 2012-ben lejárt az a nyolc év, amit az akkori törvény előírt, miszerint csak az alkalmazható egyetemen, aki maximum ennyi idő alatt megszerzi a doktori címet. Karácsony Gergely azonban ezt nem teljesítette, ezért Lánczi 2012-ben személyesen közölte vele, hogy emiatt az egyetemi állását meg kell szüntetni.

„Mivel továbbra is azt állította, hogy a doktori dolgozatának már nincs sok híja, azt ajánlottam fel neki nagyvonalúan, hogy menjen el fizetés nélküli szabadságra és nyújtsa be a doktoriját. Két további év alatt erre nem került sor, ekkor jogilag is megszüntettük a munkaviszonyát”

– fogalmazott a Budapesti Corvinus Egyetem rektora.

Lánczi András kifejtette, az intézmény minden támogatást megadott Karácsonynak, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni. Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni.

A politikatudós az írás végén az idegen nyelvi felkészültségre is kitért: 

„a kommunista évek egyik máig érzékelhető hatása, hogy nagyon rossz még egyetemi szinten is az idegen nyelvek ismerete. Karácsony Gergely ennek kitűnő példája, de nincs egyedül. Ezt egykori angol nyelvtanárként és fordítóként is elég jól meg tudtam ítélni az elmúlt harminc évben. Nyelvvizsgával is lehet valaki megszólalásra képtelen idegen nyelven. Persze tudjuk, hogy ma már nem egy politikusnak a magyar helyesírás is gondot okoz. Kezdjük az alapoknál, különben az idegen nyelvekkel sem fog menni.”

 

Karácsonyt nem akarják miniszterelnöknek

Gyurcsány színpadra hívta angolul nem beszélő extanácsadóját

 

Kiemelt képünk forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre