Varga Judit: ha munka van, akkor minden van

A magyar kormány szerint mindenki számára meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy munkát vállalhasson, a pénzt pedig meg kell tartani azoknál, akik azért megdolgoztak - jelentette ki az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán megosztott videójában.

Varga Judit úgy fogalmazott: ha munka van, akkor minden van. Jelezte azt is, hogy a pénteken Portóban kezdődő európai szociális csúcson a magyar kormány álláspontját több mint tíz év tapasztalattal támasztják alá.

Hangsúlyozta: a magyar kormány rekordmagasságba emelte a foglalkoztatottságot, csökkentették és egykulcsossá tették a személyi jövedelemadót, az adórendszert a családpolitika és a gyermekvállalás szolgálatába állították, mindeközben megduplázták a minimálbért. Kijelentette: a magyar eredményeket ma már az Európai Unió is elismeri.

A magyar modell a munka megbecsülésére épít, és az uniós célkitűzéseket is ezen elvek mentén támogatja a kormány. Minden nemzetnek joga van a saját útját járnia, hogy megtalálja a saját maga számára legmegfelelőbb szociális modellt.

– tette hozzá videóüzenetében Varga Judit.

Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban pénteken kezdődő, kétnapos, nem hivatalos találkozójának középpontjában a szociálpolitika, a koronavírus okozta járványhelyzet, illetve a pandémia visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése szerepel. Az első napra tervezett szociális csúcstalálkozón az uniós tagországok vezetői konferenciát tartanak az európai szociálpolitikai menetrend meghatározásának céljával.

 

(MTI)        

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Varga Judit

Iratkozzon fel hírlevelünkre