„Anyának tartom magam” – Abby Shapiro a vetéléséről

A világhírű konzervatív kritikus, Ben Shapiro testvérének megrendítően őszinte vallomása.

Abby Shapiro Roth-t több oldaláról is megismerhette már a nagyközönség. Operaénekesként a Classically Abby nevű YouTube-csatornájának arcaként, illetve a világhírű konzervatív kritikus, Ben Shapiro testvéreként is sokaknak ismerős lehet. Az énekes most néhány hete történt vetéléséről beszélt, tabuk nélkül.

„Azért akartam erről beszélni, mert néhányan nagyon magányosnak érezhetik magukat ebben a helyzetben, mintha az ő hibájuk lenne. És nem akartam, hogy bárki is ezt érezze”– közölte Abby Shapiro a videóban.

A nő férjétől, családjától, barátaitól ugyan nagyon erős támogatást kapott, hogy ne érezze magát egyedül hagyatva, de meggyőződése, hogy keveset beszélnek ezekről a drámai helyzetekről.

Shapiróék a 12. héten vesztették el babájukat. „Valójában a 10. héttől kezdve már nem növekedett […]. Láttuk a szívhangját, és tudtam, hogy a vetélésre való esély csökken, amikor már látod a babád szívverését. Így nem féltem.”

Amikor Abby Shapiro megtudta, hogy magzatát elvesztette, azt érezte, hogy erre érzelmileg nem volt felkészülve.

Az operaénekes azt üzente a vetélést átélt nők számára, hogy „ne ítélkezzenek az érzéseik felett”, legyenek azok bármilyenek is. Hagyják, hogy a gyász természetes folyamata lejátszódhasson bennük.

„Anyának tartom magam, még akkor is, ha nem adatott meg, hogy találkozzak a kisbabámmal.”

Abby Shapiro arra biztat mindenkit, aki hasonló helyzetben van, hogy bátran forduljon fájdalmával Istenhez.

„Számomra, ami nagyon fontos volt, hogy tudtam, vannak, akik mellettem állnak, de nem kellett nekik megoldani a problémát és nem is kellett betölteniük az űrt. Csak ott ültek velem, anélkül, hogy bármit is mondaniuk kellett volna, csak ott voltak, és tudtam, ha szeretnék, szólhatok hozzájuk […]. Erre volt szükségem.”

Az Abby Shapiro vallomásáról készült videó alább megtekinthető: 

Kiemelt képünk forrása: Classycally Abby/YouTube

Iratkozzon fel hírlevelünkre