Biden támogatja az abortált magzatokkal végzett kutatásokat

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára kedden jelentette be, hogy – az egyébként magát hű katolikusnak tartó – Joe Biden amerikai elnök nem ért egyet az egyházzal, amely határozottan elítélte a magzatok megölését és testrészeik tudományos tanulmányokra való felhasználását.

Bár a Fehér Ház emberei vért izzadtak az elmúlt hónapokban, hogy Joe Bident hithű katolikusnak állítsák be, az elnök tettei ennek rendre ellentmondanak. Nemrégiben például arra ösztönözte az amerikaiakat, hogy adójukból finanszírozzák azokat a kutatásokat, amelyekhez abortált magzatokat használnak fel. Ezzel máris szembement a katolikus egyházzal, hiszen a klérus nemhogy a kutatásokat, magát a mesterséges terhességmegszakítást is mélyen elítéli. Sőt, azt is bejelentették, hogy

megsemmisítik a korábbi elnök, Donald Trump azon törvényét, amely akadályozta a magzatokkal történő kutatásokat.

Elnöklése alatt Trump egy olyan új bioetikai tanácsadó testületet hozott létre, amelynek tagjai közé számos híres abortuszellenes kutatót és bioetikust nevezett ki, és eltöröltek minden ilyen irányú kutatást.

Az életpárti csoportok azonnal elítélték Biden döntését. Közleményükben úgy fogalmaztak: Joe Biden és Kamala Harris alelnök „az első naptól kezdve arra törekedtek, hogy az amerikaiak nagy többségének akarata ellenére bővítsék az adófizetők által finanszírozott igény szerinti abortuszt.

Most arra kényszerítenék az amerikaiakat, hogy vegyenek részt barbár kísérletekben,

abortuszokban megölt, ártatlan gyermekekből gyűjtött testrészeket használva, korlátozás nélkül”.

Forrás: Lifenews.com

„Merészebb” abortuszpolitikát vár el a Planned Parenthood Bidenéktől

Biden minden eddigi elnöknél jobban pártolja az abortuszt

A szülés biztonságosabb, mint az abortusz

(Kiemelt képünkön: Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház James Brady sajtószobájában 2021. március 18-án. Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!