BLM-emlékhellyé nyilvánította magát az Apple-üzlet, aztán felgyújtották az antifák

Apple bolt BLM-emlékhely

Rövid, de tanulságos történet egy BLM-emlékhellyé nyilvánított Apple-üzletről, az antifáról, és a pillanatról, amikor ez a két entitás találkozott.

Tavaly a Black Lives Matter erőszakos tombolása következtében egy portlandi Apple üzlet BLM-emlékhellyé nyilvánította magát. Bizonyára felmerül az olvasóban, hogy ez mit jelent. Könnyen betörhető üveget telepítettek a kirakatba, esetleg nem értesítették a „rasszista” rendőröket rablás – akarom mondani, a gazdasági igazságtalanságok jogszerű kiegyenlítése – esetén? Bár ezek is kiváló tippek lennének, ám az Oregon államban található üzlet egyszerűen megengedte a vandáloknak, hogy telegraffitizzék annak falait. Így egy úgynevezett „szentélyt” hoztak létre, elhunyt bűnözők képeivel és idézeteivel.

Az Apple általában zseniális marketinghúzásairól ismert, azonban arról sajnos nincsen információnk, mennyi új vásárlót vonzottak be a különleges reklámfogással. Ha tippelnünk kellene, nem sokat, ugyanis a BLM célközönsége és a kaliforniai techóriás célközönsége jellemzően nem fedi egymást. 

Érdekes egyébként, hogy az Apple az a cég, amely előszeretettel alkalmazza embertelen körülmények között a harmadik világbeli gyári munkásait. De kétszínűség az a minimum, amit elvárhatunk egy hasonló kaliberű, az emberi jogokat olyannyira a szívén viselő szilícium-völgyi vállalattól.

Néhány napja azonban „váratlan” fordulat történt, és az emlékhely rövid története a végéhez ért. Egy csapat „békés” antifa túlságosan is komolyan vette a BLM-szentély dolgot, és hogy igazán autentikus, illetve hű legyen a névadó BLM mozgalomhoz, felgyújtották az üzletet. Persze Biden megmondta, hogy nem kell aggódni az antifák miatt, hiszen nem egy mozgalomról, hanem egy ideáról beszélünk.

Az almás vállalat pedig a saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen is a permanens forradalom igazi valójában. Felfalja saját gyermekeit, hiszen sosem lehet elég baloldalinak és progresszívnek lenni. Még akkor sem, ha BLM-emlékhellyé nyilvánítod az üzletedet. Egy szép napon majd kopogtat a békés, de egyébként nem is létező Antifa mozgalom néhány képviselője, és bemutatják az egyetlen dolgot, amihez a baloldal igazán ért: a pusztítást és a rombolást.

Boltok fosztogatására buzdít az Antifa budapesti oldala

Két templomot gyújtott fel egy nap alatt az antifa Chilében

Kiemelt képünkön a portlandi Apple bolt a felgyújtása előtt. Forrás: Instagram / flatrabbitstudio

Iratkozzon fel hírlevelünkre