Minden oltás hatékony – derül ki a Magyarország kormánya által közzétett táblázatból

oltás magyarország

Facebook-oldalán közölte a kormány a védettség kialakulását követő fertőzési és halálozási adatokat. Kiderült, hogy minden Magyarországon használt vakcina erős és hatékony védelmet nyújt a fertőzés ellen, a baloldali politikai erők oltásellenes kampánya így hamisnak bizonyul.

A Facebookon közzétett táblázathoz hozzátették, a baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat, ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát.

A kormány ezért nyilvánosságra hozta az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat, amelyek alapján

“jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen”

 – hangsúlyozták.

Mindenkit arra kérnek, hogy éljen az oltás lehetőségével, mert “az oltás életet ment.”

Forrás: Facebook / Magyarország kormánya

A bejegyzéshez csatolt képen a második vakcina beadását követő fertőzések és halálozások adatai láthatók: a Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltások után 3048-an, a Sinopharm-vakcina után 1744-en, az AstraZeneca-vakcina után 613-an, a Szputnyik vakcina után 201-en, a Moderna-vakcina után pedig 108-an betegedtek meg.

A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltások után 175-en, a Sinopharm-vakcina után 78-an, a Moderna-vakcina után 12-en, az AstraZeneca-vakcina után hatan, a Szputnyik oltóanyag után pedig ketten haltak meg – derült ki a táblázatból.

(MTI)

Megérkezett az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány

Tartósan háromezer alá süllyedt az új fertőzöttek száma

Kiemelt képünk forrása: MTI / Szigetváry Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre