A család az család: Gulácsiék babát várnak

Gulácsi Péter, a magyar férfilabdarúgó-válogatott kapusa és kedves párja gyermeket várnak – szólnak a hírek. Mi pedig természetesen nagy szeretettel gratulálunk nekik.

A következő lendülettel pedig tisztelettel jelezzük csupán, hogy a közelmúltban a nyugati celebfősodorhoz szépen igazodó és a szivárványformációk mellett úgymond kiálló játékos úgy várhatja második gyermekét, hogy egy nő és egy férfi szerelme hatására fogant meg a magzat (pár tíz évvel korábban pedig ő maga és hitvese is). Ez van, ez a biológia – máshogy nem megy. És a gyermeknek nagyon helyesen Péter az apukája, Diána pedig az anyukája lesz (sőt, már azok is), így megadva neki azt a teljes lelki-szellemi biztonságot, amire minden releváns kutatás szerint szüksége van.

Így épül fel a társadalom, akár tetszik ez (van benne bőven, ami tetszhet, mert csodás), akár nem: férfi és nő aktusából élet fogan, amelyet az édesanya szíve alatt hord, világra hoz és otthon édesapával legjobb tudásuk, erejük és lelkiismeretük szerint felnevelik.

Ez a család, nem más, mert a család fogalma nem attól függ, hogy erőltetett kampányok milyen oktondi dolgokat szajkóznak (megválaszolatlan kérdések és önellentmondások sorával).

Ezért aztán, amikor jót akarunk gyermekeinknek és szélesebb perspektívában közösségeinknek, nem az a feladatunk, hogy alaposan végiggondolt, jól kidolgozott, évtizedes erőszakos lobbitevékenységek kiszolgálóivá váljunk, amelyek feje tetejére akarják fordítani a világot, kirántva mindannyiunk alól a talajt, hanem be kell ismernünk mindazt, ami az ember természetéből, ontológiai alapjaiból forrásozik és ami a leggyönyörűségesebb dolog. A család az család.

 

Vágvölgyi Gergely

A szerző további írásai ide kattintva olvashatók.

BRÉKING: a többnejűség mellett is kiáll Gulácsi Péter

Ilyenkor nem buta minden focista?

Kiemelt kép: Gulácsi Péter bejelentése a labdarúgó hivatalos Instagram-oldalán.

Iratkozzon fel hírlevelünkre