BRÉKING: a többnejűség mellett is kiáll Gulácsi Péter

Újabb fordulat a magyar válogatott kapusának ügyében.

Nemcsak az ún. szivárványcsaládok, hanem a többnejűség mellett is kiáll Gulácsi Péter – derül ki ugyanabból a Facebook-posztból, amit kedden gyakorlatilag az egész magyar média idézett.

A magyar válogatott kapusának kis híján a komplett honi közvéleményt sikerült megtévesztenie, ám egy apró szócska elárulta a valódi motivációit. Az elfogadó, toleráns, LMBTQ-párti jóember képében mutatkozó Gulácsit ugyanis valójában nem az orbáni diktatúrában üldözött melegek hányattatott sorsa érdekli, hanem a nők tárgyiasítását szeretné fokozni.

„Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember”

– írta a közösségi oldalán a kapus. Első blikkre ez teljesen rendben van, egy őszinte, határozott kiállásnak tűnik a szivárványcsaládok mellett.

Igen ám, csakhogy a patriarchiális elnyomó mindig a részletekben rejlik, és ez most sincs másképp! 

Ha ugyanis kicsit megkapargatjuk a felszínt, észrevesszük, hogy Gulácsi BÁRMENNYI emberről ír, szerinte BÁRMENNYI ember alkothat egy családot. Szó sincs tehát arról, hogy a focista csupán két férfi vagy két nő házassága, családalapítása és gyermekhez való joga mellett törne lándzsát. 

A magyar válogatott kapusa szerint az is helyénvaló, ha egy férfi és – mondjuk – három nő alkot egy családot, nevel gyermeket.

Nettó szexizmus, a nők tárgyiasítása és elnyomása!!!

Persze, ha korrektek akarunk lenni, érdemes megjegyezni, hogy a BÁRMENNYI jelenthet egy olyan leosztást is, amiben három férfi alkot egy szerelmes párt, vagyis ő… izé… triót… esetleg csoportot, és nevel gyermeket. Ez már mindjárt egy haladó és akceptálható elgondolás lenne.

A család az család. Love is love. Forrás: 7news.com.au

Csakhogy ne feledjük, Gulácsi Péter egy fehér, heteroszexuális férfi, aki ráadásul a nácizmus őshazájában, Németországban él. Ezért is valószínű, hogy a határok nélküli szerelem és a szivárványcsaládok nagyszerű gondolatát valójában a többnejűség bevezetésének szolgálatába kívánja állítani.

(Figyelem! Az írás nyomokban iróniát tartalmaz.)

 

Horváth Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre