Elkapta a koronavírust Dárdai Pál

Pozitív lett Dárdai Pálnak, a német labdarúgó Bundesligában szereplő Hertha BSC magyar vezetőedzőjének koronavírustesztje.

Rajta kívül segítője, Admir Hamzagic és a csatár Dodi Lukebakio is elkapta a vírust – jelentette be csütörtökön a berlini klub. Mindhárman tünetmentesek, és otthoni karanténba kerültek.

Mivel a másik edző, Andreas Neuendorf is kontaktszemélynek minősül, és karaténba kényszerül, ezért Arne Friedrich sportigazgató, akinek van megfelelő edzői végzettsége, készíti fel az együttest a Mainz – Szalai Ádám csapata – elleni fontos idegenbeli bajnokira.

A csapat elkülönítés alatt van, a tervek szerint a vasárnapi összecsapás megtartható. A Hertha létesítményeit fertőtlenítik.

A klub jelezte, hogy a játékosok és az edzői stáb mellett a csapatvezetés is karanténba vonul, az erre kijelölt negyedet csak az edzések idejére hagyhatják el. Ez az elkülönítés a tervek szerint április 28-ig tart. Így lehetőség nyílik a tréningek folytatására és a következő meccsek megtartására. A Hertha jövő szerdán a Freiburgot fogadja, majd szombaton a Schalke gárdájához látogat.

“Miután egyeztettünk az egészségügyi felelősökkel, már a válogatott szünetek előtt szigorítottuk a higiéniai előírásokat, így például naponta gyorsteszteket végeztünk” – nyilatkozott Friedrich.

A kiesés elleni küzdelemben a 29. forduló előtt a Mainz a 14., és két ponttal szerzett többet, mint a 15. Hertha, és a 16. Bielefeld. A 17. Köln 23 pontos.

MTI

Kiemelt képünk forrása az MTI/EPA/AFP pool/Tobias Schwarz.

Iratkozzon fel hírlevelünkre