A gyermekvállalás ellen uszít egy balliberális „mém”oldal

Az Illiberal Memes nevű, magát viccesnek tartó oldal nemegyszer tett már közzé a jó ízlés határát átlépő képet. Ezúttal a gyermekvállalás örömét próbálják elvitatni.

Instagramon tették közzé a képet, melyen egy magát bohócnak maszkírozó személy látható, mellette pedig a gyermekáldást és a gyermekvállalást becsmérlő mondatok.

Balliberális körökben bevett szokás a normális családmodell, a házasság, a gyermekvállalás és a kormány családpolitikájának negatív színben való feltüntetése. Például a homoszexuális személyek örökbefogadása mellett kötelező érv, hogy „mert az jobb lenne, ha az alkoholista apja verné?” – sugallva ezzel, hogy a heteroszexuális kapcsolatokban a férfi biztosan egy alkoholista, aki bántalmazza a gyermekeit.

Valószínűleg a probléma gyökere, hogy a kormány a gyermekvállalás pártján áll (Forrás: Instagram/Illiberal Memes)

Az Illiberal Memes mai „méme” is hasonló narratívát folytat. Azt üzeni, hogy ha valaki gyereket szül, az nem lesz tőle boldog, és a házassága is tönkre fog menni a hatására. Őszintén sajnáljuk az oldal készítőit, hogy ilyen és ehhez hasonló gondolatokat vallanak, és reméljük, egyszer lesz lehetőségük megtapasztalni, milyen az élet egy boldog, szerető családban. Emellett reméljük, hogy a gyermekáldás csodájában is részesülnek majd – akkor már talán nem fognak uszítani ellene.

Iratkozzon fel hírlevelünkre