Irak hallgat a pápára

Az iraki pápai látogatást követően a közel-keleti ország új bizottságot állított fel annak érdekében, hogy kitalálják, miképpen tudnák a legoptimálisabban integrálni Ferenc pápa útmutatását és tanácsait.

A tárcaközi bizottság elsősorban azokat a pápa által kiemelt területeket vizsgálja, mint a közbiztonság hiányosságai, a gazdasági fejlődés és fenntarthatóság, illetve az infrastruktúra fejlesztése. Számos keresztény szeretne visszatérni a háborút követően az országba, ám ennek – és egyáltalán a keresztény életnek – jelenleg számos akadálya van Irakban – közölte a Persecution.org.

A ninivei kormányzóságban élő keresztény csoportok számára napi szintű problémát jelent a különböző milíciákkal, a szélsőséges muszlimokkal és a török bombázásokkal való küzdelem.

Musztafa al-Kádimi iraki miniszterelnök megjegyezte: Ferenc pápa látogatása a szeretet és az elfogadás üzenetét hordozta. A háromnapos látogatást követően – a pápa legfőbb üzenetére hivatkozva – Musztafa al-Kádimi párbeszédet kezdeményezett az eltérő véleményeket képviselő csoportokkal.

A szentatya megköszönte a magyarok munkáját – exkluzív interjú a pápalátogatás helyszínéről

Azbej Tristan: A pápa iraki látogatása ráirányította a figyelmet a Hungary Helps programra is

Iratkozzon fel hírlevelünkre