Hiába akarta a Hertha, hogy Király Gábor legyen Petry Zsolt utódja, a korábbi kapus nemet mondott

A Hertha BSC felvette a kapcsolatot Király Gáborral, aki a kedden menesztett Petry Zsolt utódjaként a német élvonalbeli együttes új kapusedzője lehetett volna, ám a játéktól két éve visszavonult kapus nemet mondott a megkeresésre – tudta meg a Nemzeti Sport.

A lap szerint Arne Friedrich sportigazgató és Dárdai Pál vezetőedző is szívesen látta volna a szakmai stábban a korábbi magyar válogatott kapust, aki  1997 és 2004 között volt a berlini csapat játékosa.

Király Gábor a Nemzeti Sportnak elárulta,

bár jólesett számára a megkeresés, nem vállalja a megbízást. 

„Való igaz, megkerestek Berlinből, a Hertha felvette velem a kapcsolatot. Megtisztelő, hogy újra felvetődött a nevem a klubnál, de jelen helyzetben sajnos nem mondhattam igent a felkérésre. Napi szinten rengeteg a teendőm a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, most nem tudtam volna ezt magam mögött hagyni” – fogalmazott az egykori hálóőr.

Király Gábor elmondta: „Megvan a legmagasabb kapusedzői végzettségem, az UEFA A-licencem, és aki ismer, azt is tudja, mennyire szívügyem a Hertha. Ezzel együtt ilyen gyorsan nem lehetett megoldani a váltást. Szerencsére ezt Berlinben is megértették. Köszönöm ugyanakkor Arne Friedrich sportigazgató és Dárdai Pál vezetőedző bizalmát, nincs kétségem afelől, hogy megtalálják a legjobb megoldást, és abban is biztos vagyok, hogy a Hertha a következő idényben is a Bundesligában szerepel majd.”

Mint ismert, a csapat korábbi kapusedzőjétől, Petry Zsolttól a Magyar Nemzetnek adott interjúja után vált meg a német klub.

 

Keresztény Európáról és a migráció káros hatásairól beszélt, kirúgták a Hertha magyar kapusedzőjét

Most akkor a Fradinak ki kellett volna rúgnia Tokmacot?

A Hertha szurkolói is kiálltak Petry Zsolt mellett

 

Kiemelt képünk forrása: MTI

 

'Fel a tetejéhez' gomb