A Covid az ellenzéki összefogás hetedik pártja?

Az Alapjogokért Központ legújabb, szembesítő kampányában a baloldali politikusok és „szakértők” olyan kijelentéseit és akcióit mutatja be, melyek a COVID-védőoltások iránt igyekeznek bizalmatlanságot kelteni.

A „minél rosszabb, annál jobb” elvét régóta valló ellenzék célja igencsak nyilvánvaló. Ha elbizonytalanodna a lakosság a vakcinák kapcsán és kevesebben oltatnák be magukat, a járvány még inkább elhúzódhat, a korlátozásokat szükséges lenne továbbra is fenntartani, ami társadalmi elégedetlenséghez vezethet – és ez a baloldali remények szerint átsugározhat a választásokra is – hangsúlyozták.

Egyes pártok nem hiába akarták „betiltani a kínai vakcinát” vagy nevezték „emberkísérletnek” az orosz oltóanyagot,

és elemzőik nem hiába beszéltek arról, hogy politikai cél az oltakozási kedv aláásása, vagy arról, hogy a „gyászból adódó fájdalmakat” szavazatokra is lehet fordítani. Lehet, a vírust tekintik a baloldali összefogás hetedik erejének? – fogalmaznak a közleményben.

Tekintettel arra, hogy immáron több mint 3,7 millió fő regisztrált oltásra és 2 millió 432 ezer 313 állampolgárt már beoltották, úgy tűnik, az oltásbizalmatlansági akciók nem érik el céljukat – azonban az utókornak majd látnia kell, ki állt a jó és a rossz oldalon. A központ kampánya ennek bizonyítékait örökíti meg, ítélni majd a történelem fog – szögezik le.
A projektről bővebb információt a Központ Facebook-oldalán tudhatnak meg.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!