40 százalékkal csökkent az abortuszok száma az oroszoknál

Jelentősen, 39 százalékkal csökkent az abortuszok száma Oroszországban – mondta el Tatjana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes a szociális jóléttel foglalkozó kormánytanács ülésén, hétfőn. Az oroszoknál külön projekt foglalkozik a csecsemőhalandóság és az abortuszok számának visszaszorításával.

A RIA hírügynökség jelentése szerint Golikova kiemelte, hogy van esély a számok további visszaszorítására is. Beszámolt róla: az elmúlt öt évben több mint 230 ezer nehéz élethelyzetben lévő nővel konzultáltak a támogatóközpontokban, és közülük csaknem 50 ezer (22 százalék) döntött úgy, hogy mégis inkább megszüli gyermekét.

Golikova beszámolt arról is, hogy a gyermekes családokat támogató intézkedéseknek köszönhetően lassult a születési ráta csökkenésének üteme, tavaly ez az arányszám három, míg 2019-ben nyolc százalék volt. Ezen felül több mint 990 ezer orosz család kapott állami támogatást első gyermekének születése vagy örökbefogadása miatt 2020-ban.

Az oroszoknál külön projekt foglalkozik a csecsemőhalandóság és az abortuszok számának visszaszorításával. A csecsemőhalandóság tavaly 8,5 százalékkal volt alacsonyabb a vártnál.

Életvédelemmel kapcsolatos további híreink itt érhetők el.

Forrás: RIA Niovosztyi

Iratkozzon fel hírlevelünkre