Csecsemők és gyermekek egészségügyi adataira is kíváncsi a magyarországi LMBTQ-szervezet

A Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott LMBTQ-szervezet, a Háttér Társaság átfogó elemzést készít a magyarországi interszex emberek helyzetéről. A melegjogi társaság közérdekű adatigénylés jogcímén a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz fordult, s nemcsak a felnőttkorúak, hanem a csecsemők és a gyermekek adatait is kikérték, bármilyen nemi szervet érintő orvosi beavatkozásról – tudta meg a Magyar Nemzet.

ágyék

A kép forrása: Pixabay

Globális fejtágítás

A kutatás egyébként külföldi támogatottsággal zajlik, az Európai Bizottság majdnem 30 ezer euróval, azaz közel 11 millió forinttal járult hozzá, hogy ez a nagyszabású projekt megvalósuljon. Mint kiderült az alapos helyzetfelmérés végső célja nem kisebb, mint egy globális fejtágítás, tudatosságnövelő, érzékenyítő és oktató projekt, melybe a szociális és egészségügyi szervezeteket is be kívánják vonni.

Hogy konkrétan milyen adatokra voltak kíváncsiak? Érdekelte őket, hogy 2015 és 2020 között összesen hány személyen végeztek a hím ivarszerveket, a női nemi szerveket, illetve azok rendellenességét, továbbá a petefészek, a méh, illetve a herék megbetegedését érintő egészségügyi beavatkozást. Emellett firtatták azt is, 2010 és 2020 között hány egyévesnél fiatalabb csecsemőn, valamint kiskorún hajtottak végre nemi szerveket érintő rekonstrukciót, mint például a fitymaszűkület vagy a szeméremajak összenövésének korrekciója.

Helytelen lenne nemi kérdésekre visszavezetni

A témában megkérdezett gyermeksebészek reakciója a kikért adatokkal kapcsolatban az volt, hogy ezek az orvosi beavatkozások valójában rutinszerű eljárások, melyek célja, hogy az egészséges és normális állapotot helyreállítsák. Egyikük hangsúlyozta azt is, hogy

„helytelen lenne túlgondolni, valamilyen bonyolult, a nemi identitás egészét érintő kérdésre visszavezetni” ezeket a statisztikákat.

lmbtq

A kép forrása: Pixabay

Interszexuális állapot

A Semmelweis Egyetem meghatározása szerint interszexuális állapotról akkor beszélünk, ha a genetikai nem, valamint a nemi szervek és a másodlagos nemi jellegek között ellentmondás észlelhető. A leggyakoribb interszexuális állapot, mikor a női kromoszómakészlet és petefészkek mellett férfi megjelenésű külső nemi szervek is megtalálhatók. Kérdés, hogy egy ilyen súlyos rendellenességnek mi köze egy „átlagos” fitymaszűkülethez vagy egyéb csecsemőkön végzett korrekcióhoz? Miért kéne abból kiindulni, hogy egy ilyen rutinszerű orvosi beavatkozás gyökeresen megváltoztatja a kisgyermek nemi identitását és nemi zavart okoz nála?

Veszélyben a gyermekek

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Háttér Társaság akciója hallatán kijelentette:

„megengedhetetlen, hogy a genderideológia következő áldozatává a gyermekek váljanak!”

Nem, ez nem Amerikában és más liberális nyugati országban történik, hanem a mi hazánkban. A gendersemleges játékok és a nemi érzékenyítő mesék (Meseország mindenkié) után, Magyarországra is elérkezett a tényleges LMBTQ-propaganda. Amely a kivételt normálisnak, a normálist kirekesztőnek állítja be. „Keze körülfonja” a gyermekeket és a szüleiket, megmételyezi a társadalmat, reklámozza a szabad nemválasztás lehetőségét, a hagyományos családmodell végét és egy szebb, sokszínűbb jövőt hirdet.

Vegyen Ön is sminkelt sellősrácot gyermekének!

A Meseország mindenkié „agresszió a gyerekekkel szemben”

Forrás: Magyar Nemzet

A kiemelt kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre