Vegyen Ön is sminkelt sellősrácot gyermekének!

Hároméves kor feletti besorolással, immár Magyarországon is kapható a Hablegény Ken játékfigura. Tagadhatatlanul nagy utat járt be a Barbie-univerzum mindaddig, amíg eljutottak e festett szemű víziszörny létrehozásáig. Emlékezhetünk, korábban az a vád érte a gyártót, hogy játékai egy megvalósíthatatlan szépségeszményt, egy erősen egyoldalú szexszimbólum-ideált sugallnak a gyermekeknek.

A darázsderekú, hosszú combú anorexiás babaköltemények kora lejárt, az LMBTQ-ideológia bekúszott a gyermekek világába is. Már nem csak kétes animációs filmekkel akarnak „érzékenyíteni” hanem játékokkal is.

A mindig kisportolt Ken-baba még szálkásabb lett. Igaz, már egy negyedmaratonon elvérezne.

Az évtizedekkel ezelőtt „született” szőke fruska „lecserélte” a barátját, legalábbis a Dreamtopia kollekcióban már az sellősráccal jár – pontosabban úszik – együtt. A pikkelyes halkirályfivá átműtött Ken baba nem veszített semmit sportos kinézetéből, bár tény, David Beckhamet megszégyenítő formás combjaiban már nem gyönyörködhetünk. Van helyette viszont flitteres, csillogó-villogó farka, akarom mondani: uszonya.

A mese és a mese világa sok mindent elbír, nincs is ezzel baj. De ki az, aki egy kétes nemi identitású hablegénnyel lepné meg gyermekeit?

Nem tagadom, hogy erős fantázia – és némi rum – kellett ahhoz, hogy a hosszú hetekig a tengeren hánykolódó matrózok „szirénnek” nézzék a fókákat. Talán jobb nem belegondolni abba, hogy az amerikai játékkészítőket mi késztette arra, hogy egy mozgatható csípőjű, sellősrácot készítsenek…

Unikornis Barbie már létezik, így már csak azt várom, hogy végre legyen egy Kentaur Ken figura is. És akkor ők ketten majd egy szép napon egy pánsípos öszvér Miki Egeret dédelgetnek a jászolban.

Tóth Gábor

Anya, én unikornis akarok lenni!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!