Döntött a Püspöki Konferencia a húsvéti szertartásokról

A koronavírus-járvány miatt a húsvéti szertartások kizárólag az egyházmegyei rendelkezésekkel összhangban, az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció tavaly kiadott - idén is érvényes - dekrétumainak megfelelően végezhetők - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) az MTI-vel.

Március 5-én azt közölték: a katolikus templomokat továbbra sem zárják be, nyilvános istentiszteleteket is lehet tartani, de a megyés püspökök felmentést adnak a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

Az MKPK pénteki közleményében azt írta:

a járványügyi szakemberek véleményére és a járvány továbbra is intenzív, harmadik hullámára tekintettel, visszavonásig megerősítik a korábbi, március 5-ei rendelkezésükben foglaltakat, amelyek ennél fogva a húsvéti ünnepek idején is érvényesek.

Oldalaikon a tömegtájékoztatási eszközök segítségével követhető szertartásokról folyamatos tájékoztatást adnak – tették hozzá.

„Segítő szeretettel figyeljünk egymásra, különösképpen veszélyeztetettebb embertársainkra” – fogalmaztak, hozzátéve: „az ünnepi időszakban imádságainkat ajánljuk fel a járvány érintettjeiért”.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke beszél a Pázmány-nap központi rendezvényén a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2020. október 14-én. MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre