Már ötszáz önkéntes jelentkezett kórházi munkára

Már ötszáz egészségügyi szakon tanuló, illetve ilyen végzettségű önkéntes jelentkezett a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésére az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) hétfőn indított akciójában - közölte az Okfő főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán.

Takács Péter elmondta, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság jogelődje tavaly, az őszi második hullám idején hirdetett a mostanihoz hasonló akciót. Akkor több mint ezren jelentkeztek – emlékeztetett, megjegyezve, hogy az idei első napi adatból kiindulva a jelentkezők száma bőven meghaladhatja a tavalyit.

Úgy fogalmazott, hogy a szakképzése szerinti területen mindenki hasznos tud lenni a koronavírus elleni küzdelemben, ezért is várják az orvosok mellett gyógyszerészek, diplomás ápolók és egészségügyi tanulók jelentkezését is.

Takács Péter hangsúlyozta: jó pár területen, főként a „terhelt” északi régióban kezdtek átszervezéseket az egészségügyben. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében „csúcson van” a kórházban ápoltak száma.

Az érintett területeken a rutinos egészségügyi munkatársak végzik majd a fertőzöttek intenzív kórházi ellátását. Az akcióba jelentkezők az átvezényeltek feladatait veszik át, esetenként szakrendelésben, illetve oltópontokon folyó munkában segítenek – tudatta az OKF főigazgató-helyettese.

A Országos Kórházi Főigazgatóság a weboldalán várja a jelentkezéseket.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Albert Tünde asszisztens oltáshoz készíti elő a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre