250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezik hazánkba vasárnap este

Vasárnap este 250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezik Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter a videóban kiemelte: a koronavírus-világjárvánnyal szembeni győzelemnek egyetlen receptje van, az oltás. Ehhez oltóanyag kell. Ezért jó hír, hogy vasárnap újra útra indult a magyar teherszállító gép, amely várhatóan este érkezik vissza Moszkvából 250 ezer adag Szputnyik-oltóanyaggal.

– Azokat – amint a Nemzeti Népegészségügyi Központ dönt róla –, szállítják az oltópontokra, és egy nagy lépést lehet tenni, a 2,5 milliós beoltottság irányába – mondta. A miniszter hozzátette: a magyar szállítógép hazatérése után jövő héten újra szolgálatban lesz, ekkor 180 ezer adag oltóanyagot hoz Moszkvából, majd egy újabb 250 ezres szállítmánya is lesz. – wÍgy a következő kevesebb mint két hétben összesen 680 ezer adag orosz oltóanyag érkezik Magyarországra – ismertette Szijjártó Péter.

(Kiemelt képünkön: Egy nőt beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. március 21-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Iratkozzon fel hírlevelünkre