Felmentették a homofóbiával vádolt biológusprofesszort

Ulrich Kutschera biológiaprofesszor ellen azon kijelentése miatt indítottak eljárást, miszerint a homoszexuálisok körében jóval nagyobb az esélye a gyermekek szexuális bántalmazásának. Miután első fokon pénzbírságra ítélték, másodfokon felmentették a gyűlöletbeszéd vádja alól – adta hírül a Hessenschau.

A Kasseli Egyetem biológiaprofesszora még 2017-ben adott interjút a Kath.net katolikus hírportálnak, amelyben a homoszexualitás és a pedofília összefonódásáról értekezett. Az interjúban a homoszexuális párokra úgy hivatkozott mint „steril, aszexuális erotikus duó, reproduktív képesség nélkül”; a homoszexuálisok örökbefogadási lehetőségét pedig „államilag támogatott súlyos gyermekbántalmazással járó pedofíliának” titulálta. Kijelentette azt is, hogy a homoszexuálisok házassága „lehetőséget teremt a gyermekmolesztálás horrorforgatókönyvének” megvalósulására. A professzor a téziseit, mint mondta, az evolúciós biológia alapján fogalmazta meg.

2020 augusztusában Kutscherát a kasseli járásbíróság 6000 euró büntetésre ítélte homofóbia vádjával. Ezt az ügyet tárgyalta most a regionális bíróság, amely felmentette a professzort a közösség elleni izgatás vádja alól, mondván az alaptörvény az egyesek számára bántó vélemények jogosságát is garantálja.

Chvála Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre