„A kommunizmus pusztító ideológiai vírus”

A világ legtömegpusztítóbb ideológiai vírusa a kommunizmus – mondta Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke. A Rákosi-rendszerben lerombolt budavári Mária Magdolna-templom helyén emlékeztek meg a kommunista diktatúra áldozatairól és a nemzeti ellenállás hőseiről.

„Dicsőség a Rongyos Gárdának, a pesti srácoknak és a mecseki láthatatlanoknak!” – ez a felirat állt azon a nagyméretű plakáton, amit február 25-én, a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján feszítettek ki a budai várban, az 1945 után elpusztított Mária Magdolna-templom romjainál – számol be az eseményről a Magyar Nemzet.

Mint írják, a járványügyi szabályok betartásával, tíznél kevesebb résztvevővel megtartott zendületről (flashmob) látványos, 56 másodperces videófelvétel készült.

A Patrióták közleményükben arra figyelmeztetnek, hogy a kommunista diktatúra „valódi arcáról, a kommunista hálózatok továbbéléséről, a nemzetgazdaságunk kirablásáról mind a mai napig nem beszélnek eleget, az oktatásban sem kezelik fontosságukhoz illően a történteket, miközben egyre többen próbálják kedvező színben feltüntetni a proletárdiktatúrát és a partizánok gyalázatos tetteit”. Az egyesület szerint ez a fondorlatos történelemhamisítás tűrhetetlen, ezért „újra és újra emlékeznünk és emlékeztetnünk kell a magyarokat a történtekre.” – írja cikkében a lap.

 

Forrás: Magyarnemzet.hu

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából közölt írásainkat ide kattintva olvashatja.

A katolikus újságírás mártírja

Iratkozzon fel hírlevelünkre