A világ legnagyobb keresztény televíziója méltatta a Hungary Helps programot

A világ legnagyobb keresztény televízióhálózatában mutatták be a Hungary Helps programot.

A világ legnagyobb keresztény médiahálózata, az EWTN híradója mutatta be a Hungary Helps programot. A magyar kormány humanitárius projektjeit összefogó rendszerről Azbej Tristan az amerikai csatornának nyilatkozva kiemelte: Magyarország a humanitárius segítségnyújtás terén feltörekvő donorország, aminek legfontosabb prioritásai között szerepel az üldözött keresztény közösségek és más üldözött vallási kisebbségek támogatása.

Magyarország üldözött keresztények felé irányuló humanitárius programjának üzenete van – fogalmazott az államtitkár.

Mint mondta: többen szándékosan félreértik a programot. Amikor Magyarország keresztény szervezeteket, egyházakat támogat, azok hazájukban nem csupán keresztény állampolgárokat segítenek ezáltal, hanem más vallási közösségek tagjait is képesek felemelni. 

Rámutatott: vannak keresztényellenes politikai mozgalmak, amik tagadni szeretnék a tényt, miszerint ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a földön. Az ő hamis narratívájukba nem fér bele az igazság. Hangsúlyozta: az üldözött keresztény közösségek megérdemelnek minden segítséget, amit nyugatról adhatunk nekik. 

Ferenc pápa közelgő iraki látogatásával kapcsolatosan elmondta: az út történelmi jelentőségű lesz. Az iraki keresztények megannyi veszteséget szenvedtek el, ráadásul úgy érzik, magukra maradtak, a világ nem törődik velük, az úgynevezett keresztény nyugat nem sietett segítségükre. 

A műsorban elhangzott: a magyar kormány arra vállalkozott, hogy világszerte megsegíti az üldözött keresztényeket. A Hungary Helps program projektjei jelen vannak Afrikában és a Közel-Keleten is. 

A teljes videó alább megtekinthető:

 

A migráció megfékezése érdekében Afrikában nyújt segítséget a Hungary Helps Program

Kiemelt kép: Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára beszédet mond a Hungary Helps program és partnerszervezetei munkatársainak tartott, a válságövezeti szolgálatra felkészítő, úgynevezett Veszélyes környezet tudatosság tanfolyam okleveleinek átadásán a Miniszterelnökség Naphegy téri épületében 2020. szeptember 3-án. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség egyhetes tanfolyamát tizenegyen, köztük Azbej Tristan végezte el. A 2017-ben indult, eddig tíz alkalommal megtartott tanfolyam célja, hogy a diplomatákat és a civil szervezetek munkatársait felkészítse azokra a veszélyhelyzetekre, amelyekkel válságövezetekben találkozhatnak. Fotó: MTI/Soós Lajos

Iratkozzon fel hírlevelünkre