Rétvári: Önkezével vetett véget pártja hitelességének Fekete-Győr

Egy hét leforgása alatt önnön kezével vetett véget pártja hitelességének az egészségügy és az oktatás terén Fekete-Győr András - írja hétfői Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

Mint felidézi: először a Momentum egészségügyi elképzeléseit semmisítette meg Fekete-Győr testvére, amikor élő Zoom-beszélgetésben hatékonynak nevezte az orosz vakcinát – és a beszélgetésben fel sem merült, hogy az oltásért pénzt kellene kapniuk a beoltottaknak.

A továbbiakban a Momentum miniszterelnök-jelöltje „programbeszédében” a KLIK (az egykori Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) megszüntetését nevezte legfőbb oktatási céljuknak – miközben a KLIK 2017. január elsejével megszűnt, azóta a helyi tankerületek az intézményfenntartók.

Ebből is látszik – írja Rétvári Bence –, hogy Fekete-Győréknek fogalmuk sincs, hogyan működnek évek óta a magyar iskolák. Csak annyira futja, hogy más országok modelljeivel dobálóznak, de ha még a magyar modellt sem ismerik, akkor valószínűleg a külföldi mintákról sem tudnak sokkal többet 280 karakternél – fogalmaz az államtitkár.

Mint hozzáteszi, miután a Momentum beállt Gyurcsányék mögé, így valódi oktatási programjuknak minősülnek Gyurcsány korábbi „eredményei”: a kisiskolák bezárása 381 feladatellátási helyen és ezzel párhuzamosan tömeges pedagógus elbocsájtások, a tanárok egyhavi bérének elvétele, a tandíj bevezetése, genderszemléletű oktatás…

„Így jár az, aki a saját Facebook-üzenőfalát képzeli valóságnak, és az alapján hirdet >>programot<<: megszünteti azt, ami nincs. A baloldalnak a járvány közepén is csak a hatalmi osztozkodás és a pozícióharc a fontos” – zárul Rétvári Bence bejegyzése

 

Kiemelt képünkön: Rétvári Bence. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre