Félmillió forint gyűlt össze a Missa Missionak köszönhetően

Félmillió forint gyűlt össze a Missa Missio – Mise a legüldözöttebb vallásért zeneműnek köszönhetően, mellyel szíriai keresztényeket támogatnak.

 
Tavaly október 17-én mutatták be Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész művét a Szent István-bazilikában, melyen Miklósa Erika és a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa is fellépett. Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár levélben mondott köszönetet Szarka Tamásnak.
 
Mint írta, örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy a CD-árusításból máris összegyűlt félmillió forint, melyet az üldözött keresztények megsegítésére ajánlhatnak fel. „Jó újra és újra megtapasztalni, hogy
 
a magyar nemzet a Kárpát-medence bármely szegletén kiáll a keresztény értékrendek mellett, és képes tenni keresztény testvéreinkért, bárhol is legyenek ezek a csoportok a világban”
 
– írta a levélben. Azbej Tristan lapunknak korábban úgy nyilatkozott: Szarka Tamás egyike azon kevés embernek, akik felfigyeltek arra az elhallgatott és nem ismert tényre, hogy
 
a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.
 
Mint fogalmazott, összetalálkozott a Hungary Helps Program filozófiája és Szarka Tamás elgondolása abban a tekintetben, hogy az imádság mellett tettekre is szükség van. Ezért tette azt a nagyvonalú fölajánlást, hogy a lemezeladásokból származó bevételt a Hungary Helps Programon keresztül az üldözött keresztény testvéreknek szeretné eljuttatni.

Kitért arra is, hogy a Hungary Helps Program mostanra több tucat országban segít a keresztényeknek, hisz több mint 80 olyan ország van, ahol diszkriminálják Krisztus-hitük miatt a keresztény embereket. Szíriában a kereszténység rendkívül meggyengült lélekszámában. Tíz évvel ezelőtt még 2,3 millióan voltak keresztények, mára – a polgárháború és az iszlamisták keresztényüldöző tevékenysége következtében – kevesebb mint egy millióan élnek ott. Innen érkezett egy kérés, hogy Damaszkuszban, a közösséget újra megerősíteni hivatott Hitoktató-képző Központot támogassák.

Közel százezer embernek tettük lehetővé, hogy megmaradjanak a szülőföldjükön

(Kiemelt képünkön: Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő (b) és Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző énekel a Missa Missio – Mise a legüldözöttebb vallásért című zenemű ősbemutatóján a Szent István-bazilikában 2020. október 17-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Iratkozzon fel hírlevelünkre