Harmincan támadták meg az istentisztelet résztvevőit

Január 31-én egy nagyjából harminc tagú, hindu szélsőséges nacionalista csoport megszakított egy istentiszteletet Indiában. A támadásban 28-an megsérültek, hat keresztényt súlyos állapotban kellett kórháza szállítani – jelentette az International Christian Concern.

A támadás India Karnakata államában történt. A szélsőségesek „Jai Sri Ram!” (magyarul: Éljen Ram úr!) felkiáltásokkal hatoltak be a Jeevadayaka Prardana Mandira nevű templomba, ahol azonnal rátámadtak a lelkipásztorra, valamint a gyülekezet többi tagjára.

„Egy szót sem közöltek, mikor betolakodtak”– közölte Subash tiszteletes az ICC-vel. „Megrázó volt, ahogy a teremben mindenki sikoltozott és sírt. […] Néhány ütés után elterültem a földön, elvették a mobilomat, és teljesen összezúzták.

Jelenleg járásképtelen vagyok, de a feleségem és a lányom is sérüléseket szenvedtek, amikor próbáltak a dühöngő tömegtől megvédeni.”

A támadást az áldozatok jelentették a rendőrségen, ahol az illetékesek rögzítették is az aktát. Indiában már ez is jelentős előrelépésnek számít, hiszen a keresztényeket legtöbbször meg sem hallgatják a hivatalos szervek… Letartóztatás azonban egyelőre nem történt – annak ellenére, hogy négy támadót névvel is azonosítottak a tanúvallomások alapján…

 

Többet szeretne tudni az indiai helyzetről? Ide kattintva tovább olvashat.

 

Kiemelt képünk forrása: AsiaNews.it

Iratkozzon fel hírlevelünkre!