Miért félnek a keresztvíztől az ateisták?

Nagyot futott a konzervatív sajtóban Békés Gáspár ateista aktivistának (aki mellesleg a budapesti adófizetőktől is húz egy kis pénzt mint Karácsony Gergely klímaügyi szakértője) az a megjegyzése, miszerint be kellene tiltani a gyerekkori keresztséget, mert sérülnek a csemeték jogai, ha akaratuk ellenére belekényszerítjük őket valamelyik egyházba.

Érdekes, hogy egy ilyen jól elhelyezett mondatnak hála a fiatalember nevét megismerte a fél keresztény közösség – igaz, nem túl szívderítő kontextusban, de tudjuk, hogy a negatív reklám is reklám. Persze én is tudnék olyan mondatot írni, amire az egész balliberális média rámozdulhatna, és megismernék a nevemet – de részint ódzkodom az ilyen fajta ismertségtől, részint azt valószínűleg a konzervatív sajtó sem hozná le. Ami a dologban érdekes, az a sajátságos jogértelmezés.

Az ateisták szerint ugyanis a gyereknek joga van hozzá, hogy ne legyen katolikus – ahhoz viszont nincsen, hogy éljen.

Legalábbis a magzatgyilkosságok, az érzéstelenítés nélkül feltrancsírozott csöppnyi emberkék ügyében nem ragadnak klaviatúrát, és ez eleve hiteltelenné teszi a világnézetileg semleges csecsemők iránti aggodalmukat. (Nota bene a nem megkeresztelés is súlyos felelősségvállalás a szülő részéről, hiszen ha ő maga hívő, akkor pontosan tudja, hogy a keresztség az első emberpár engedetlensége miatt keletkezett eredendő bűntől szabadítja meg a személyt, Jézus Krisztus keresztáldozata által. Vagyis

amennyiben hívő keresztényként nem keresztelem meg a gyermekemet, akkor kockáztatom az üdvösségét,

ha ne adj isten azelőtt magához hívja az Úr, mintsem erről ő maga dönthetne.) Ha jól sejtem, Békés Gáspárnak (aki mellesleg a háromkirályok egyikének nevét viseli, így óhatatlanul is demonstratíve a keresztény kultúrkör részévé válik minden bemutatkozáskor) nincsen gyermeke. Így azt sem tudja, hogy a szülő ennél még sokkal durvábban is megsérti kicsiny leszármazottja jogait, amikor például leturmixolt főtt csirkét tukmál rá (vegetarianizmus elleni merénylet), berakja az autóba és elviszi a nagymamához vagy a Balatonra (személyes szabadság megsértése), gyógyszert ad neki (potenciális mérgezés), magyar népmesét olvas fel (egysíkú kulturális terror) vagy a kisfiúnak játékautót, a lánynak babát vesz (heteronormatív agresszió).

Ennél már csak az érthetetlenebb, hogy ha az egész megváltásban, keresztségben, hókuszpókuszban nem hisz, akkor miért zavarja, ha a gyerek fejét egy kis vízzel meglocsolják, és ennek a család örül? Tiltsuk be a hajmosást is? Vagy legyen egy ellenőrző testület, amelyik odafigyel rá, hogy a szülők mit öntenek a srácok fejére? Vagy talán ez a kis vízzel locsolgatás mégis valami komolyabb dolog?

Miért izgatják annyira az ateistákat ezek a kérdések, ha egyszer nem hisznek?

Miért akarnak erről annyit vitatkozni? Az még csak-csak rendben van, ha egy keresztény próbálja meggyőzni az ateistát, mert nekünk hitünk szerint térítenünk kell. Na, de az ateisták istene mondott olyat, hogy menjetek és tegyétek hitetlenné az embereket?

Miért zavarja annyira őket, hogy mi, keresztények ismerünk a világ keletkezésére, működésére, értelmére, az ember küldetésére és szerepére vonatkozóan egy határozott választ, amiben nem hagyjuk magunkat megingatni?

 

Ungváry Zsolt

A szerző korábbi cikkeit itt olvashatja

 

Betiltaná a keresztelést Karácsony Gergely egyik szakértője

Exkluzív hangfelvétel: Karácsony Gergely szakértője azzal henceg, hogy szivárványszínű festékkel gyalázta meg a Gellért-hegyi keresztet

A keresztényeket gyalázta a Facebookon Karácsonyék környezetügyi szakértője

Kirúgták a Városházáról a kereszténygyalázó Békés Gáspárt

 

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre