Simicskó István: A baloldal hagyjon fel az öncélú botránykeltéssel!

A DK politikusa, Gy. Németh Erzsébet a kormányzati információs plakátok megrongálásával kíván médiafigyelmet és támogatottságot kiharcolni – még büszke is a károkozásra –, miközben ezalatt számos területen nyújthatna segítséget az embereknek a koronavírus elleni védekezésben – hívta fel a figyelmet Simicskó István

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője hangsúlyozta: megdöbbentő és elszomorító, hogy egy világjárvány alatt, az emberélet elsődlegességének figyelmen kívül hagyásával a baloldal csak az újabb politikai haszonszerzés érdekében képes aktívan dolgozni. A DK-s Gy. Németh Erzsébet a kormányzati információs plakátok megrongálásával kíván médiafigyelmet és támogatottságot kiharcolni – még büszke is a károkozásra -, miközben ezalatt számos területen nyújthatna segítséget az embereknek a koronavírus elleni védekezésben. A Demokratikus Koalíció egy közösségi oldalon el is dicsekszik az esetről, látható, hogy a korábban a főpolgármesteri székért vívott küzdelemben csúfosan alulmaradt baloldali politikus egy kis csapattal buzgón ragaszt, majd vidáman fotózkodik az elcsúfított óriásplakátok előtt. 

Simicskó István úgy fogalmazott: immár sokadszorra és erélyesen kérjük a baloldalt: ha már nem akarják segíteni a pandémia leküzdéséért folytatott munkát, legalább ne akadályozzák azt, hiszen emberéletekről, családokról, munkahelyekről van szó. Egy politikusnak kiemelt felelőssége és kötelessége, hogy a vírus okozta veszélyhelyzetben félretegye saját ambícióit és a hatalomszerzés érdekében szervezett politikai akciók helyett az állampolgárok érdekében az összefogás mellett tegye le a voksát.

Elítéljük a vandalizmust és felszólítjuk az önmagát demokratának definiáló, de a sajátjától eltérő véleményt el nem tűrő baloldalt, hagyjon fel az öncélú botránykeltéssel! – zárta közleményét a KDNP frakcióvezetője.

 

Vasárnap.hu

Kiemelt kép: Tóth Gábor, Vasárnap.hu