II. Efrém Ignác: Magyarország az egyetlen ország, amely közvetlenül eljön hozzánk

Minden magyar embert büszkeséggel tölthet el, amikor a 2000 éves apostoli alapítású egyház vezetője példaként állítja a Hungary Helps - Magyarország segít programot a világ elé – tette közzé Facebook oldalán Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár. Mint írja, II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka (His Holiness Patriarch Mor Ignatius Aphrem II) a Hír TV-ben beszélt arról, hogyan segítjük közösen az emberek helyben maradását, migrációból való hazatérését.

A pátriárka a televíziós műsorban elmondta: „Szeretném azzal kezdeni, hogy megköszönöm a magyar népnek ezt a nagyvonalú adományt, hiszen ez számunkra nagyon fontos. Mindent megteszünk a jó barátainkkal, Magyarországgal, hogy segítsünk abban, hogy a keresztények ott maradhassanak Szíriában, Irakban és az egész Közel-Keleten. Alapvető fontosságú barátaink, a Hungary Helps Program segítsége Magyarországról.”

A pátriárka beszédében kifejtette: „Múlt héten és ezen a héten két programot is elindítottunk, végrehajtottunk, amelyet a magyar nép a kormányán keresztül segített és támogatott. Homszban különböző otthonokat, házakat építünk újjá. Homsz ősi városa az, ahol a szíriai válság elkezdődött, ez volt az első érintett település, melynek óvárosából a keresztények elmenekültek. Magyarország segítségével, a Hungary Helps és az üldözött keresztényeket segítő államtitkárság segítségével mintegy 100 lakást építünk újjá, hogy száz családot vissza tudjunk hozni saját otthonukba.”

„Mindenképpen rá kell világítanom, hogy Magyarország az egyetlen olyan ország, amely közvetlenül eljön hozzánk az egyházhoz, a templomokba, és közvetlenül segít nekünk, nem pedig különböző nemzetközi szervezeteken keresztül” – nyilatkozta II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka a Hír Tv műsorában. 

 

Forrás: Azbej Tristan Facebook-oldala

 

 

Azbej Tristan: Ahol a szükség, ott volt a Hungary Helps

Több mint százezer embernek nyújtott már segítséget a Hungary Helps Program

Azbej Tristan: Ne féljetek, mert velünk az Isten

Megérkezett Damaszkuszba a Hungary Helps Önkéntes Program ajándéka

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Azbej Tristan

Iratkozzon fel hírlevelünkre