Be a politikával az iskolákba

A töméntelen szempontból SZDSZ-reinkarnációnak tekinthető Momentum már 17 éves kortól megkezdené az agymosást, harmadikos gimis korú gyerekeket bevonva az előválasztásnak keresztelt propagandába.

Ez persze nem meglepő, hisz a homo sapiens eredendően úgy van kitalálva, hogy ahogy múlik az idő, úgy lesz – tapasztalatainak következtében – egyre bölcsebb. Ezért van az, hogy bizonyos szituációkban egy négyelemis nyolcvanéves okosabb döntést tud hozni, mint egy friss diplomás ifjonc. Mondhatni, ahogy romlik idővel az ember szeme, úgy lát át egyre jobban a szitán.

A kor előrehaladtával érkező bölcsesség azonban nagyon nem tesz jót azoknak, akik a semmit szeretnék eladni – vicceskedő köntösben.

A nulla tartalom ajánlata pedig elsősorban az „ötszázalékos” pártok jellemzője. Nekik úgy kellene a valós, rengeteg munkát adó hatalom, mint mókusnak az erdőtűz. A „mérleg nyelve”-funkció, a zsaroló pozíció az, amire igazán vágynak. Nulla melóval – dupla haszon.

Avagy emlékeznek még a szadesz nagyívű gazdasági miniszterére? Csillag István uram azon túlmenően, hogy CD-re másolta és hazavitte az összes magyar adófizető adatait, kábé annyi hasznot hajtott az országnak, mint egy szatyor vízibicikli. Szadeszos testvéreink egy lépcsőháznyi szavazóval a hátuk mögött élet-halál urai lehettek odabent a Parlamentben. Na, erre jó a parlamenti küszöb megugrása.

Persze ezt a néhány százalékot egyre nehezebb megszerezni egy grincsfa árnyékában felsorolt karácsonyi ötletekkel, miszerint állítsd át a nagyanyádék tévéjét, az ünnepi asztalnál meg kezdd el fikázni a Fideszt – és hasonló feketegyőrös tippekkel. Mindazonáltal eget verő hülyeségekkel is a hatalomba lehet kucorodni, csak meg kell találni vagy az eget verően hülye szavazókat,

vagy pedig a nagyon fiatalokat. Akiknek csak vicc az egész, az élet nem más, mint a trotylik csipás fülű okoskodása. Sehol egy poén…

Nos, a poéngyártásra szakosodott politikai naplopók kedvenc terepe a tinédzserek világa. Legfőképpen a 17 éveseké, akik maholnap szavazni fognak. Akiket természetesen totál hidegen hagy a különféle közgazdasági modellek hatékonysága, ellenben a világhálón megkoronázzák Uhrin Benedeket (RIP), a videoinfós Elek Zoli bácsit, illetve bárkit, akinek a hülyeségén szénné röhögheti magát az ember. Egy gimnazisták körében rendezett előválasztást simán nyerne bármelyikük.

Két farokkal még nem fix, hogy bejuthat egy kutya a Parlamentbe, de hárommal már tuti. Főleg, ha időben kezdik a szavazópolgárok érzékenyítését a nulla tartalomra. Időben, azaz 17 éves korukban.

Korábban nem érdemes, mert elfelejtik, mire nagykorúak lesznek, később meg már nem biztos, hogy a szavazófülkében X-et hoz, amin a laptop előtt jókat lehet röhögni.

Szóval be kell vonni a mechanizmusba a 17 éveseket… Velük talán át lehet sétálni a szivárvány alatt. Egyenest az Országházba.

Mészáros József

A szerző további írásai itt érhetők el

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Homo-promo kicsiknek – Udvaros Dorottyáéktól

Gyurcsány kormányra készül – tádámm

Kiemelt képünkön Cseh Katalin és Fekete-Győr András pártelnök a Momentum eredményváró rendezvényén 2019. május 26-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre