Kapsz egy iPhone-t, ha megcsókolod a Koránt

Az a nagyon izgalmas mostanában a Németországból érkező hírekben, hogy az olvasó folyamatosan úgy érzi, átverik. Haha, hát ez féknyúz, ilyen nincs – gondolja a Lajtán inneni provinciális konzervatív az éppen aktuális abszurditás láttán, de aztán megnézi újra, rákeres az eredetire, körüljárja jobbról-balról, benéz alá, és döbbenten konstatálja, hogy semmiféle átverés nincs a dologban.

Most is ez történt. Egy bizonyos Fayez Kanfash nevű, 2016-ban bevándorolt, papíron állami segélyből élő szíriai migráns 1,02 millió (!) követővel rendelkező Youtube-csatornáján (melynek e havi becsült bevétele 3000 euró, tehát bő egymillió forint) megjelent a napokban egy videó, melyben a srác Berlin kellős közepén egy halom MacBookkal és IPhone-nal, valamint egy Koránnal a kezében német fiatalokat szólítgat meg igen rossz németséggel, ajánlva nekik egy üzletet:

ha háromszor megcsókolod a Koránt, választhatsz egy Apple-terméket.

A videóban szerepel egy lány, aki erre nem hajlandó (áldja meg őt az igaz Isten), tehát azt egyáltalán nem lehet állítani, hogy minden berlini fiatal komplett agyhalott lenne, de azért sorra akadnak lelkes pályázók, akik – mellesleg a koronavírus-járvány közepén – gondolkodás nélkül fogják a szír Koránját és összecsókolgatják.

Fayez a tettet rendre vihogással és Allahu Akbar-ozással kíséri, a német fiúk és lányok pedig a legnagyobb természetességgel veszik át tőle az ismeretlen eredetű okostelefonokat és laptopokat.

Ígérete szerint hamarosan ugyanezt megcsinálja egy Bibliával és arab emberekkel, de gondolom szintén Berlinben, és nem Rijádban. Pedig az milyen jópofa lenne (azt adnám, úgymond).

A szír migránsnak szemlátomást nem is ez az első provokatív akciója: októberi dátummal is elérhető egy hasonló videó, ott az „Egyetlen Isten létezik, Allah, és Mohamed az ő prófétája” hitvallást mondják utána arabul a röhögcsélő német lányok az ajándékért cserébe. Egy novemberben feltöltött „vicces” összeállításban pedig Macron-arcképet éget és egy Macron-álarcos hosszú hajú, affektáló szőke férfit húz végig Berlin utcáin, közben szíjjal ütlegelve és kutyának, illetve féregnek nevezve őt. Az elejére gondosan odaírta a cinikus figyelmeztetést, hogy nem kell olyan komolyan venni a videót – úgy tűnik, legyintenek is rá a máskor oly éles szemű cenzorok, hisz a nyilvánvalóan melegalázó összeállítás azóta is ott figyel a Youtube-on, és hozza a bevételeket Fayeznek a német jogállamban.

De azt az arab nyelvű videóját se törölték eddig, melyben egy igen szofisztikált jelenetet ad elő a barátaival: játszásiból riasztópisztollyal rendőröket lőnek le, majd kirabolják a hullákat. Itt is kirakta az elejére a figyelmeztetést, hogy légyszi ne utánozzátok, hanem forduljatok tisztelettel a rendőrök felé, de úgy tűnik, itt már némileg túllőtt a célon, legalábbis lőfegyverrel való visszaélés miatt a hatóságok eljárást indítottak ellene. Amely jelenleg zajlik, a kisfilm viszont továbbra is megtekinthető – ha bárki rákattint, a szírnél csilingel a kassza.

Bár örök optimistaként feltételezhetjük, hogy a mostani eljárás nyomán előbb-utóbb vége lesz Fayez vloggerkedésének, azért abban van valami hátborzongató, hogy Berlin kellős közepén hónapokig osztogat iPhone-okat és tart (a lehető legmagabiztosabban) provokatív akciókat egy segélyre szoruló menekültként pátyolgatott életerős szír anélkül, hogy a német államnak bármi feltűnne, és úgy, hogy járókelők sora mindenféle körültekintés nélkül belemegy a játékaiba. Én tényleg nem akarok tippeket adni, de

valószínűleg nem lenne nagyon bonyolult belecsomagolni egy megfelelő robbanószerkezetet némelyik laptopos dobozba,

ha egy Fayeznél szélsőségesebb iszlamistát megihletne a módszer – az arabul készített, milliós nézettségű videóiból ragyogóan kitűnik, hogy ma Berlinben egy gyaur még az iszlám előtt is legott behódol, ha kap érte egy nagy fehér dobozt, amire rá van nyomtatva egy kissé hiányos alma.

Azt kell mondjam, egyetértek a miniszterelnökkel: az ugyanis tényleg erős egy kicsit, ha ezek a németek néznek minket balfácánnak.

 

Francesca Rivafinoli

A szerző további írásai ide kattintva olvashatók.

 

Szerkesztőségünk nem kívánja közvetlen linkekkel növelni ennek a csatornának a nézettségét. A cikk tartalmának hitelessége a legnagyobb videómegosztó felületen gyors kereséssel ellenőrizhető.

 

(Kiemelt képünk forrása: Fayez Kanfash Youtube-csatornája – részlet a videóból)

Iratkozzon fel hírlevelünkre