Azbej Tristan egyetért Macronnal: Franciaország és Magyarország tényleg különbözik

Büszke vagyok arra, hogy mindkét országhoz kötődöm, és abban is egyetértek Emmanuel Macron elnök úrral, hogy a Magyarország és Franciaország különböznek egymástól - írja Facebook-oldalán Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár.

Úgy fogalmaz: Ha viszont feltétlenül a különbségeket keressük, akkor legyünk tárgyilagosak.

Felidézi, hogy míg  a franciáknál átlagosan három templomot támadnak meg naponta, addig Magyarországon 1000-nél is több felújított templomnál tartunk; A Franciaország támogatja az illegális migráció, a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül a magyarok helybe viszik a segítséget; miközben Franciaországban mindennapossá váltak az erőszakos antiszemita támadások , aközben nálunk reneszánszát éli a zsidó kulturális és hitélet.

Az államtitkár mindezt arra reagálva írta, hogy a francia elnök, Emmanuel Macron pénteken egy interjúban azt nyilatkozta: Nem kielégítő a jelenlegi helyzet Franciaországban, “de ettől ez még nem tesz minket illiberálissá. Mi nem vagyunk Magyarország vagy Törökország vagy valami hozzájuk hasonló. Nem hagyhatom, hogy azt állítsák, hogy szabadságjogokat veszünk el.”

Iratkozzon fel hírlevelünkre