Azbej Tristan: Nem hagyjuk magukra a szükséget szenvedőket

A magyar kormány a Hungary Helps programon keresztül támogatja az Örmény Apostoli Egyház közösségi, vallási és humanitárius projektjeit, melyek mind az évezredes örmény keresztény közösség szülőföldön való megmaradását szolgálják – írja Facebook-oldalán Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár hangsúlyozza: a mostani időkben különösen fontos a migráció megelőzése, az azzal járó biztonsági és járványügyi kockázatok miatt, csakúgy, mint az üldözött keresztény közösségek megsegítése. 

A kormany.hu oldalon péntek délelőtt megjelent közlemény szerint az Örmény Apostoli Egyház közel-keleti újjáépítési tevékenységét támogatja a Hungary Helps Program. 

A közlemény rámutat: „a közelmúlt európai terrortámadásai szomorú ízelítőt szolgáltattak abból, amit a Közel-Keleten élő keresztények kénytelenek naponta elszenvedni.

Magyarország Kormánya kiemelt feladataként tartja számon a migráció, valamint az azzal járó biztonsági és járványügyi kockázatok megelőzését, csakúgy, mint az üldözött keresztény közösségek megsegítését.”

A bejelentés szerint ezért is támogatja hazánk a Hungary Helps Programon keresztül az Örmény Apostoli Egyház iraki érseksége zakhoi templomának és közösségi épületének, valamint a szíriai érsekség homszi Szent Meszrop templomának, a Szahagján Örmény Általános Iskolának, és a damaszkuszi Örmény Kulturális Központnak az újjáépítését, csakúgy, mint az Egyház általános humanitárius programjait, összesen 1 millió dollár értékben.

A Hungary Helps Program alapelve, miszerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni, az elmúlt közel négy évben mintegy 100 ezer válságövezetben élő ember számára tette lehetővé a szülőföldön való megmaradást, vagy az oda történő visszatérés lehetőségét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre