Diante do Trono – Latin-Amerika első számú keresztény zenekara

A Diante do Trono 1997-es megalakulása óta mintegy 50 önálló zenei albumot jelentetett meg. A dicsőítő csoport vezetője Ana Paula Valadão Bessa lelkésznő, aki egyben a zeneszámok többségének szerzője is. A brazil kortárs keresztény zenekar a Lagoinha Baptista Gyülekezet szolgálóiból áll.

A Diante do Trono leginkább a „Preciso de Ti” című album megjelenése után vált nemzetközileg ismertté, és hamar egész Latin-Amerika legnagyobb dicsőítő szolgálata lett. Sokan a brazil zenei világ egyik legsikeresebb együttesének tartják; 2003-as élő lemezfelvételük a hatóságok szerint közel kétmillió embert vonzott a helyszínre.

A dicsőítő csoport mostanáig bő 15 millió lemezt adott el, és ezzel magasan az első helyen áll a brazil eladási toplistákon. Zeneiségük a kezdetek óta sokban változott – mostanság leginkább a keresztény dicsőítő pop-rock stílusában alkotnak és adnak elő.

A dicsőítő szolgálat tagjai a lemezeladásokból származó bevételből számos társadalmi, humanitárius és missziós tevékenységet látnak el (például küzdenek az emberkereskedelem megállításáért is).

„Szükségem van rád és a te megbocsátásodra. Mint a szarvas, úgy vágyakozik a lelkem utánad” – hallhatjuk a „Preciso de Ti” című dalban. „Nem tudok az Úrtól távol élni, nélküle létezni sem érdemes. Ő meghallja az én kiáltásomat. Szükségem van rá, mint a belélegzett levegőre. Nem tudom soha elfelejteni, mit tettél értem, Uram! Milyen messze van az ég a földtől, olyan végtelen a te irgalmasságod!”

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

A brazil énekes dicsőítő dala erőt ad a járvány küzdelmeiben!

Kiemelt képünk forrása: Diante do Trono dicsőítő mozgalom hivatalos Facebook-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre