Felgyújtottak két templomot Washingtonban

Egy baptista, illetve egy katolikus templomot is felgyújtottak november 15-én. A két, egymás közelében lévő épület belseje komoly tűzkárt szenvedett – adta hírül a Catholic News Agency.

A nyomozók jelentése szerint a Szent Szív katolikus templomban szándékos gyújtogatás történt, a baptista templommal kapcsolatban azonban a rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást.

A Szent Szív plébánosa, Pedro Bautisa a CNA-nek nyilatkozva elmondta: a hívek nagyon megrettentek az események miatt. „Csak még több stressz kerül ezzel az emberek életébe”– fogalmazott.

A tüzet maga Bautista atya fedezte fel, amikor vasárnap reggel a templomhoz érkezett. Értesítette a tűzoltókat, akik közölték, hogy a baptista templomot már három órája oltják. A tüzet ott hajnali 5 órakor észlelték, a gyújtogatás pedig feltehetően éjjel 2 körül történt.

A plébános elmondta, hogy nem tudja ki gyújthatta a tüzeket, és nem is szeretne ezzel kapcsolatos spekulációkba bocsátkozni.

A hívek némileg megnyugodtak, miután kiderült, hogy az Oltáriszentség nem sérült meg a tűzben.

Az utóbbi időben számos templom, illetve szenteket ábrázoló szobor elleni támadást regisztráltak az Egyesült Államokban. A Szűz Mária-ábrázolásokat különösen nagy gyakorisággal gyalázzák meg – New York City területén három ilyen esetről is beszámoltak a közelmúltban.

 

Még többet szeretne tudni az amerikai keresztények helyzetéről? Ide kattintva további cikkeket olvashat a témában.

 

Kiemelt képünk forrása: brewsteri Szent Szív plébánia weboldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre