Abortusz helyett a saját élete kockáztatásával is gyermekét választotta a brit anya

Egy 21 éves brit nőnél terhessége 16. hetében rákot diagnosztizáltak, ő azonban határozott döntést hozott: a saját életét kockáztatva elhalasztotta a kemoterápiás kezelést, és ezzel visszautasította az abortusz lehetőségét.

Ellie Whittakernél 2019 októberében kettes stádiumú Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak az orvosok. Kemoterápiás kezelést javasoltak számára, amely azonban súlyosan károsította volna a növekedő magzat életét – írta meg a Daily Mail. Az eljárás sikeres lefolytatása érdekében a doktorok próbálták rábeszélni a fiatal édesanyát az abortuszra, de ő határozottan nemet mondott, és az életet választotta.

Akkor Ellie már túl volt egy vetélésen, úgyhogy kijelentette:

a világon semmivel sem tudják rábeszélni az abortuszra.

A fiatal édesanya tehát komoly áldozatot hozott, vállalta a kockázatot. Tudta, hogy betegsége bármikor súlyosbodhat, mégis kihordta gyermekét, akinek 2020 márciusában, a 9. hónap végén adott életet. A kislány, Connie, makkegészségesen látta meg a napvilágot – ám egy héttel a szülés után az anyuka állapota romlani kezdett: a rák hármas stádiumba lépett.

Amilyen hamar lehetett, megkezdték a kemoterápiát. Ellie végül – Istennek hála – tizenkét kezelés után, 2020 októberére, csodával határos módon meggyógyult…

„Nincs szebb, mint az élet, és nem is érdemes szebbet kitalálni”

– írta egyik versében Csukás István – és milyen igaza volt!

Forrás: Daily Mail

 

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre