Bűnben fogant négy év következhet

Bár elképzelhető, hogy biztosat még hetekig nem mondhatunk, egyre valószínűbb, hogy Joe Biden nyeri az amerikai elnökválasztást. A szavazatszámlálás körülményei és az előzmények ugyanakkor több kérdést vetnek fel, mint amennyi választ adnak.

Komoly tétje volt a mostani amerikai választásnak. Ha ugyanis Donald Trump újabb négy évre az USA vezetője marad, teljes erővel folytatódhat az a jobboldali szellemi megújulás, amely világszerte elkezdődött, és amelynek – bár az epicentruma nem feltétlenül Amerika – legfajsúlyosabb képviselője Donald Trump. A másik oldal pedig láthatóan mindent megtett az elmúlt időszakban azért, hogy a saját visszaszorulását megakadályozza.

Pénz, paripa és fegyver még mindig bőven rendelkezésre áll az ő oldalukon, de hogy ez továbbra is így maradjon, ahhoz elkerülhetetlen volt Trump menetelésének megakadályozása.

Ezért volt tehát valóban létfontosságú számukra a mostani elnökválasztás. És ezért hangoltak rá már hónapokkal előre a Black Lives Matter Mozgalommal és azzal, hogy annak apropóján megpróbálták káoszba taszítani az Egyesült Államokat. Trump azonban nem adta könnyen magát, Amerika ugyanis működőképes maradt. Sőt, egészen a választások másnapjának estéjéig úgy tűnt, a regnáló elnöknek jó esélye van az újrázásra.

Aztán történt valami, aminek köszönhetően a legfontosabb csatatérállamokban Biden hirtelen több százezer szavazatot kapott.

Hogy ennek mi volt az oka, azt majd a nyomozók és a jogászok kiderítik – ha tudják. Az azonban biztos, hogy ennek köszönhetően megfordult a trend és jó eséllyel Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A liberális világrend pedig visszazökken a régi kerékvágásba.

Véget ér a nemzeti alapon történő politizálás, erős szövetségest kap a zöld mozgalom, és ami a legfájóbb: erős szövetségest veszít a kereszténység védelméért küzdő oldal.

Ez pedig világszerte, így Magyarországon is éreztetni fogja a hatását. Nem beszélve arról, hogy látva a demokratáknak a hatalom megszerzése érdekében mutatott gátlástalanságát, a nemzeti alapon politizáló közép-európai kormányok sem sok jóra számíthatnak egy esetleges Biden-adminisztrációtól. Kemény évek elé nézünk, a világnézetünk, kultúránk vívott harcban meglévő felelősségünk pedig nemhogy csökkent, hanem a sokszorosára növekedett.

 

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre